Witold Kepinski - 11 november 2023

SoftwareOne zet zich in voor op wetenschap gebaseerde doelstellingen

SoftwareOne Holding AG, een leverancier van software- en cloudoplossingen, heeft zich ertoe verbonden om op wetenschap gebaseerde doelstellingen voor emissiereductie te stellen in lijn met het Science-based Targets Initiative (SBTi), waarmee het zijn inzet onderstreept om de ernstigste gevolgen van klimaatverandering te helpen voorkomen.

SoftwareOne zet zich in voor op wetenschap gebaseerde doelstellingen image

Brian Duffy (foto), CEO van SoftwareOne , zei: “We zijn van plan om in 2030 de netto nul te bereiken door duurzaamheid verder te verankeren in onze eigen activiteiten en waardeketen, en zullen onze klanten blijven helpen hun duurzaamheidsdoelen te bereiken. We zijn er trots op dat we ons kunnen aansluiten bij andere toonaangevende bedrijven die zich inzetten voor het verkleinen van hun CO2-voetafdruk en het bevorderen van duurzame praktijken.”

Op wetenschap gebaseerde doelstellingen bouwen voort op de nieuwste klimaatwetenschap om te bepalen welke acties nodig zijn om de doelstellingen van de Overeenkomst van Parijs te verwezenlijken – om de mondiale temperatuurstijging te beperken tot 1,5°C boven het pre-industriële niveau. Ze worden vastgesteld door bedrijven en gevalideerd door het Science Based Targets Initiative (SBTi), een partnerschap tussen het Carbon Disclosure Project (CDP), het United Nations Global Compact (UNGC), het World Resources Institute (WRI) en het World Wide Fund for Natuur (WWF).

SoftwareOne heeft onlangs zijn eerste ESG-rapport gepubliceerd, in lijn met de internationale rapportagestandaard van het Global Reporting Initiative (GRI). Het zich engageren voor de SBTi is een belangrijke volgende stap voor SoftwareOne om zijn CO2-reductiestrategie te verwezenlijken.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!