Witold Kepinski - 13 november 2023

SAP wordt partner van Stanford Institute for Human-Centered Artificial Intelligence

SAP heeft haar deelname aangekondigd aan het Corporate Affiliate Program van het HAI (Human-Centered Artificial Intelligence) Institute van Stanford University.

SAP wordt partner van Stanford Institute for Human-Centered Artificial Intelligence image

Door deel te nemen aan het programma ondersteunt SAP de activiteiten van het HAI Institute van Stanford University op het gebied van onderzoek, beleidscreatie en training voor de verantwoorde ontwikkeling en implementatie van technologie op basis van kunstmatige intelligentie (AI). Daarnaast ondersteunt SAP het HAI Institute met expertise en middelen bij het verkennen van de grenzen van generatieve AI in de bedrijfswereld en de transformerende impact van deze nieuwe technologieën op industrieën en economieën.

“Generatieve AI opent compleet nieuwe mogelijkheden voor het vereenvoudigen en optimaliseren van bedrijfsprocessen. We moeten ervoor zorgen dat AI altijd wordt geleid door drie leidende principes, ook al blijft het zich snel ontwikkelen: het moet relevant, betrouwbaar en verantwoordelijk zijn”, zegt Jürgen Müller, Chief Technology Officer en lid van de raad van bestuur van SAP SE. “Met onze deelname aan het Stanford Institute for Human-Centered Artificial Intelligence Corporate Affiliate Program onderstrepen we onze toewijding aan het ontwikkelen van AI van wereldklasse voor bedrijven die ethisch en betrouwbaar is. Samenwerken met externe experts maakt ook een voortdurende dialoog mogelijk over het nieuwste onderzoek op het gebied van AI, terwijl we ons SAP-basismodel en onze eigen kant-en-klare AI voor bedrijven over de hele wereld verder ontwikkelen.”

“Stanford HAI heeft een belangrijke rol gespeeld bij het versnellen van de vooruitgang in fundamentele modellen, met name op het gebied van AI-veiligheid en bij het overwegen van de maatschappelijke impact van deze nieuwe technologie”, zegt James Landay, vice-directeur en onderzoeksdirecteur van Stanford HAI. “Onze docenten en studenten kijken uit naar de samenwerking met SAP, wat baanbrekende gebruiksscenario’s en nieuwe onderzoeksbijdragen zal opleveren.”

SAP brengt ruim vijftig jaar expertise op het gebied van bedrijfsprocessen en technologie mee in deze samenwerking. Als mondiaal bedrijf zet het zich al geruime tijd in voor het benutten van het potentieel van AI voor toonaangevende internationale bedrijven. SAP werkt samen met een uitgebreid netwerk van klanten en partners om aanbiedingen te ontwikkelen op het gebied van financiën, supply chain, human resources, duurzaamheid en andere bedrijfskritische gebieden. Het gezamenlijke project met het HAI Institute geeft onderzoeks- en ontwikkelingsteams van SAP de mogelijkheid om verbindingen te smeden met de academische gemeenschap van Stanford University, met name docenten en studenten. De technologie- en zakenwereld in het algemeen zullen ook profiteren van deze mogelijkheid voor samenwerking op het raakvlak tussen generatieve AI en bedrijfsprocessen.

“Een belangrijk aspect van de missie van Stanford HAI is het verstrekken van informatie voor fundamenteel onderzoek in de industrie, het helpen vormgeven van de algemene richting ervan en het helpen om toegepaste AI meer mensgericht te maken”, zegt Panos Madamopolous, die leiding geeft aan Stanford HAI. Verantwoordelijk voor industriële programma’s en partnerschappen . “We zijn enthousiast over deze samenwerking, aangezien SAP zich inzet voor het bouwen van mensgerichte AI-fundamentele modellen. We hopen dat ons partnerproject onderzoekssamenwerkingen zal bevorderen binnen de gehele AI-stack van SAP – van ontwikkeling, evaluatie en beveiliging tot onderwerpen als economische impact en groei van productactiviteit.”

Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29 Leanix BW 19 febr tm 17 maart 2024
Schneider Electric BN start week 27 tm week 29

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!