Witold Kepinski - 14 november 2023

Atlona opent nieuw EMEA-trainingscentrum

Atlona, een dochteronderneming van Panduit, heeft een nieuw EMEA-trainingscentrum geopend in de kantoren van het Europese hoofdkantoor van Panduit in Schwalbach, Duitsland, net buiten Frankfurt. Het centrum werd oorspronkelijk in 2020 geopend en is nu volledig gerenoveerd en geherstructureerd voor diepgaande training in het gebruik van de volgende generatie AV-apparatuur. Alle inhoud en apparatuur zijn gelijkgetrokken met de trainingsfaciliteiten van het bedrijf in de Verenigde Staten.

Atlona opent nieuw EMEA-trainingscentrum image

Het EMEA-trainingscentrum belicht de innovatieve producten van Atlona, die inspelen op de nieuwste AV-trends op het gebied van samenwerking, connectiviteit en besturing. Atlona's trainingen bieden realistische simulaties van AV-scenario's en installaties om systeem integrators, dealers en distributeurs vertrouwd te maken met de voordelen van Atlona-oplossingen. De programma's omvatten onder andere Omega samenwerking en presentatie, OmniStream AV over IP en Velocity besturingssystemen, waardoor partners praktijkervaring kunnen opdoen voordat ze systemen in het veld implementeren voor eindgebruikers.

De trainingen zijn onderverdeeld in verschillende modules en niveaus, waaronder AV-fundamentals, netwerken, besturing en systeeminstallatie en -configuratie. De meeste trainingen beginnen online voordat ze overgaan op hands-on training en geavanceerde theorie.

“Kennis is macht en hoe meer kennis we kunnen overbrengen op onze partners, des te sterker ze zullen staan om succesvol te zijn,” zegt Thorsten Goecke, Business Director, EMEA bij Atlona. “In ons uitgebreide online curriculum leren klanten eerst de basisconcepten van AV en vervolgens de grondbeginselen van Atlona’s productlijn, ook hoe ze oplossingen voor klanten moeten ontwerpen en implementeren.

Vervolgens worden ze uitgenodigd in onze trainingsfaciliteit in Schwalbach voor hands-on programmering van het besturingssysteem en de installatie van AV-systemen. Het belangrijkste is dat onze partners een diepgaande kennis verwerven van Atlona's producten, zodat ze in staat zijn om de beste oplossingen en diensten aan hun klanten te leveren.”

Goecke merkt op dat partners enthousiast zijn over Velocity-training, omdat AV-besturing zich blijft ontwikkelen en nieuwe mogelijkheden biedt, zoals systeembeheer op afstand. Dit opent nieuwe kansen voor integrators. “Velocity innoveert door de eenvoud van drag-and-drop configuratie voor eenvoudige AV-systemen, maar biedt ook geavanceerde aangepaste GUI en aanpasbare drivers voor diepere controle binnen complexe AV-omgevingen,” zegt hij. “Velocity is volledig uitgerust met planning plus automatisering, samen met geavanceerde mogelijkheden voor beheer op afstand. Ons trainingsprogramma versnelt het leerproces aanzienlijk.”

Vertiv BW 01-07-2024 tm 05-08-2024 DIC Awards BW tm 21-10-2024
Vertiv BN 01-07-2024 tm 05-08-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!