Wouter Hoeffnagel - 14 november 2023

Netcompany laat bedrijven GenAI gebruiken zonder afhankelijkheid van LLM's

Netcompany lanceert de AI-oplossing Easley, gericht op publieke en private klanten. Easley is een veilige generatieve AI-oplossing die data beschermt en tegelijkertijd onafhankelijk is van specifieke AI-modellen. Het bedrijf wil hiermee een veilige, modelonafhankelijke AI-oplossing bieden voor bedrijven en openbare instellingen.

Netcompany laat bedrijven GenAI gebruiken zonder afhankelijkheid van LLM's image

De oplossing is vernoemd naar NASA's pionier op het gebied van computerwetenschap Annie Easley. De AI-tool helpt met taken zoals het doorzoeken van complexe bedrijfsdocumentatie, het schrijven van voorstellen en contracten, en het genereren en waarborgen van de kwaliteit van code. Met behulp van Easley kunnen bedrijven generatieve AI in hun volledige organisatie inzetten. Het gaat om een gecentraliseerde oplossing.

"Het is cruciaal dat bedrijven zich in de beginfase van generatieve AI niet binden aan de algoritmen van specifieke leveranciers. Bedrijven moeten ervoor zorgen dat ze controle hebben over hun gegevens en documenteren hoe ze deze kunnen gebruiken met AI. Dat is precies de filosofie achter Easley", zegt André Rogaczewski, CEO van Netcompany.

Intern getest

Easley is niet enkel een chattool. Easly is de afgelopen maanden door Netcompany intern getest, waarbij bijna 8.000 medewerkers met de tool aan de slag gingen. De tool is bij Netcompany geïntegreerd in de systemen, waar het handmatige processen ondersteunt. Ook voorkomt Easley dat bedrijven afhankelijk worden van specifieke Large Language Models (LLM). Dit vereenvoudigt het omarmen van andere AI-modellen die zich de komende maanden of jaren verder ontwikkelen.

Britt van den Berg, Country Managing Partner Nederland: “Door organisaties kennis te laten maken met de mogelijkheden van AI zonder dat ze daarbij de controle over hun eigen processen en toegang tot hun eigen data uit handen geven, bevorderen we niet alleen autonomie, maar het resulteert ook in volledig beheerde oplossingen die niet alleen vooruitstrevend zijn, maar ook ethisch verantwoord en voordelig voor iedereen.”

Integratie met LLM's

Easley is een flexibele AI-oplossing die kan worden geïntegreerd met vrijwel alle bestaande LLM's op de markt, zoals GPT-4, LLama-2 en PaLM. De integratie is zo opgezet dat ruwe data niet gedeeld wordt met derde partijen. Alle bestaande modellen kunnen worden gecombineerd met ‘custom made’ algoritmen. Easley’s flexibilteit zorgt ervoor dat het meest geschikte model gebruikt wordt voor de gegeven taak.

"Binnen Netcompany gebruiken we Easley met GPT-4 en onze eigen algoritmen, afgestemd op onze behoeften. Dit stelt medewerkers in staat om kwaliteitscontrole in onze processen te stroomlijnen en verbeteren. Als bedrijf hebben we volledig controle over alle data, waardoor we in de toekomst niets verliezen als we van modelleverancier switchen", zegt André Rogaczewski."We hebben nu al een overweldigende interesse in het delen van ervaringen met het gebruik van een tool zoals Easley als een veilige en onafhankelijke manier om generatieve AI toe te passen. We nodigen onze klanten en partners van harte uit om een kijkje te nemen naar Easley en aan deze belangrijke reis te beginnen," zegt Rogaczewski.

Infopulse BW 13-06-2024 tm 20-06-2024 Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BW V5
Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BN V5

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!