Witold Kepinski - 14 november 2023

Cohesity Turing en Amazon Bedrock bieden GenAI en data ondersteuning

Cohesity, speler op het gebied van AI-aangedreven gegevensbeveiliging en -beheer, gaf een voorproefje van vroege toegang tot Cohesity Turing , de uitgebreide, gepatenteerde verzameling kunstmatige intelligentie (AI)-mogelijkheden en -technologieën van het bedrijf die zijn geïntegreerd in zijn multicloud-dataplatform en -oplossingen.

Cohesity Turing en Amazon Bedrock bieden GenAI en data ondersteuning image

Cohesity zal zijn werk met Amazon Web Services (AWS) uitbreiden om Cohesity Turing te integreren met Amazon Bedrock, een volledig beheerde service die basismodellen van toonaangevende AI-bedrijven toegankelijk maakt via een API om generatieve AI-applicaties te bouwen en te schalen. Klanten zullen direct profiteren van deze integratie door gebruik te maken van de nieuwste AI-mogelijkheden om efficiëntere activiteiten te stimuleren, meer inzicht te krijgen in beveiligingsrisico’s en meer waarde uit hun gegevens te halen.

Klanten kunnen zich hier nog aanmelden voor het Cohesity Turing Early Access Programma. Cohesity zal de kracht van de integratie tussen Cohesity Turing en Amazon Bedrock demonstreren op AWS re:Invent 2023 , 27 november – 1 december, in Las Vegas. Cohesity verwacht dat het programma over ongeveer zes maanden algemeen beschikbaar zal zijn.

Met de integratie van Cohesity Turing met Amazon Bedrock zullen organisaties toegang hebben tot en gebruik kunnen maken van de nieuwste AI-mogelijkheden om data-operaties veilig te stroomlijnen en te verbeteren, terwijl ze ook diepgaande, geïnformeerde inzichten uit hun data kunnen halen. 

Mogelijkheden zijn onder meer:

  • Gegevens beheren, beveiligen en analyseren : Met toegang tot de Cohesity Data Cloud kunnen gebruikers hun gegevens veilig indexeren en de AI-mogelijkheden van Cohesity Turing gebruiken voor inzichtelijke analyses die diepgaande inzichten blootleggen en weloverwogen antwoorden bieden op vragen over bedrijfs- en applicatiegegevens.
  • Verrijkte data-interactie en leren : Klanten kunnen hun eigen data opvragen met intuïtieve gesprekken in natuurlijke taal en vereenvoudigde, veilige inzichten genereren uit hun historische data.
  • Implementatie van Retrieval Augmented Generation (RAG) : Cohesity Turing en de Cohesity Data Cloud zullen Amazon Bedrock inzetten om de data-interpretatie van klanten te verbeteren en zullen gefundeerde antwoorden bieden op vragen via RAG.

Cohesity heeft Cohesity Turing ontwikkeld om tegemoet te komen aan de snel evoluerende behoeften van klanten aan AI om kritische data-inzichten te ontsluiten. Naarmate er nieuwe AI-gebruiksscenario's ontstaan, zal Cohesity het portfolio van technologieën die worden aangedreven door Cohesity Turing blijven verbeteren, terwijl klanten worden geholpen AI op een verantwoorde en veilige manier te gebruiken.

“De IT-prioriteiten van ondernemingen zijn al een tijdje gericht op het beheren van dataproliferatie, databeveiliging en compliance. We zien nu een snel toenemende vraag naar AI-aangedreven data-inzichten van klanten. Met onze uitgebreide relatie met AWS willen we de kracht van zakelijke AI ontketenen en tegelijkertijd toonaangevend zijn in de sector bij het benutten van door AI aangedreven gegevensbeveiliging en -beheer om de cyberveerkracht van onze klanten te versterken”, aldus Sanjay Poonen, CEO van Cohesity. “Door een naadloze en veilige integratie met Amazon Bedrock aan te bieden, zullen we het voor bedrijven gemakkelijker maken om de kracht van hun data echt op verantwoorde en veilige wijze te benutten.”

Organisaties worden geconfronteerd met een voortdurende dreiging van cybercriminelen, waardoor de noodzaak ontstaat om AI-oplossingen te implementeren voor een grotere cyberveerkracht. Deze integratie helpt klanten niet alleen meer inzichten uit data te halen en hun beveiligingshouding te versterken, maar zal het voor bedrijven ook gemakkelijker maken om op een verantwoorde, conforme en veilige manier te profiteren van AI-oplossingen.

“We zijn enthousiast over deze uitgebreide samenwerking gericht op AI en gegevensbeveiliging, die ons kan helpen cyberdreigingen een stap voor te blijven”, zegt Jason Haroldsen, manager IT Infrastructure, Valley Children's Healthcare. “Met het toenemende risico op ransomware en andere cyberaanvallen evalueert onze organisatie voortdurend nieuwe manieren om strategieën voor cyberweerbaarheid te versterken, terwijl de integriteit van onze gegevens voorop blijft staan.” “We zien een enorm potentieel en waarde in de samenwerking op het gebied van generatieve AI die kritische inzichten zou kunnen bieden in ons niveau van cyberveerkracht en dreigingsprofiel”, zegt Sebastian Springer, hoofd softwareontwikkeling, Pro Care Management, GmbH. “We moeten de kracht van generatieve AI omarmen en er tegelijkertijd voor zorgen dat onze gegevens veilig en compliant blijven. Dit houdt een grote belofte in om dat doel te bereiken.”

Extra uitgebreide ondersteuning voor AWS- en VMware-workloads

Tijdens AWS re:Invent 2023 zal Cohesity ook nieuwe mogelijkheden demonstreren voor het beschermen van kritieke AWS-workloads met Cohesity DataProtect geleverd als een service, inclusief ondersteuning voor Simple Storage Service (Amazon S3), en verbeterde ondersteuning voor Relational Database Service (Amazon RDS). Deze uitbreiding vormt een aanvulling op de gegevensbeschermingsoplossing van Cohesity voor Amazon Elastic Compute Cloud (Amazon EC2). 

Met één enkel beheerniveau voor on-premises, Software-as-a-Service (SaaS) en cloud-native workloads kunnen Cohesity-klanten de gegevensbeveiliging en het beheer stroomlijnen en zichzelf beter beschermen tegen cyberdreigingen of storingen. Daarnaast heeft Cohesity de krachten gebundeld met AWS en VMware om de dataveerkracht voor VMware Cloud op AWS te versterken met Cohesity DataProtect, geleverd als een service. 

De flexibele prijzen, opslagefficiëntie en onbeperkte schaalbaarheid van deze oplossing bieden VMware Cloud on AWS-workloads uitgebreide bescherming en sneller herstel tegen lagere kosten, aldus Cohesity. Met naadloze integratie tussen cloud- en on-premise-omgevingen levert deze relatie een bewezen, geïntegreerde oplossing voor gegevensbescherming voor VMware Cloud on AWS op.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!