Witold Kepinski - 15 november 2023

Seagull Surveillance helpt Haven Rotterdam tegen ondermijning

SEAGULL Surveillance, de maritieme inspecteur ontwikkeld door BrainCreators, kondigt vandaag aan dat de haven van Rotterdam SEAGULL Surveillance gaat testen om bewegingen op en rond het water te registreren met een volledig geautomatiseerd logboek. Deze pilot stelt de haven van Rotterdam in staat om sneller te reageren op illegale activiteiten. Op een intelligente manier wordt het scheepstype herkend door het systeem, inclusief de vaartuigen die niet zijn uitgerust met AIS (Automatic Identification System). De samenwerking laat zien waar de mogelijkheden liggen van geofencing om de maritieme veiligheid in de haven te vergroten.

Seagull Surveillance helpt Haven Rotterdam tegen ondermijning image

Met het groeiende aantal beveiligingscamera's wordt het steeds uitdagender om alle inkomende videobeelden te analyseren. Hierdoor bestaat een verhoogd risico op het missen van incidenten en is het moeilijk om cruciaal bewijsmateriaal te verzamelen. SEAGULL Surveillance is specifiek ontworpen om een optimale inzet van voortdurend cameratoezicht in havens en langs kustgebieden, bij bruggen, sluizen en andere waterwegen te waarborgen. Dit geavanceerde systeem ondersteunt operators, veiligheidsdiensten en havenautoriteiten door automatische identificatie van scheepstypes, inclusief hun snelheid, in- en uitvaar tijden en vaarrichting.

Het automatische logboek documenteert alle bewegingen inclusief beelden van de detecties om opsporingswerkzaamheden te faciliteren. Bovendien genereert het systeem instelbare alarmmeldingen wanneer zich specifieke waarnemingen voordoen, zodat de aandacht zich snel op een specifieke plek richt en er adequaat kan worden gereageerd.

De haven van Rotterdam heeft voor SEAGULL Surveillance gekozen vanwege het gebruik van stabiele AI-technologie. Bovendien is de software naadloos te koppelen aan bestaande camera’s en kan het worden geïntegreerd met bestaande videobewakingssystemen. Daarnaast voldoet het product aan de relevante privacywetten en richtlijnen.

In de komende maanden zal het Havenbedrijf Rotterdam Seagull Surveillance als pilot op een beperkt aantal camera's implementeren. Deze samenwerking heeft als doel de maritieme veiligheid en efficiëntie in de haven van Rotterdam aanzienlijk te versterken, waarmee Rotterdam zijn positie als een van 's werelds meest vooraanstaande havens verder zal versterken.

“We zijn buitengewoon trots dat de haven van Rotterdam met SEAGULL Surveillance gaat verkennen hoe we de veiligheid van de haven kunnen vergroten," aldus Glenn Brouwer, co-founder en CRO bij SEAGULL Surveillance. "Deze samenwerking vertegenwoordigt een belangrijke mijlpaal in de acceptatie van onze oplossing in het maritieme domein.”

Datacollectief BW 13-05-2024 tm 03-06-2024 CompTIA Community Benelux BW 7-31 mei
V1 | Axians BN 27-05-2024 tm 10-06-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!