Wouter Hoeffnagel - 17 november 2023

Equinix biedt samen met Alice & Bob toegang tot quantumtechnologie

Equinix gaat een samenwerking aan met Alice & Bob, een quantum computingbedrijf dat een quantum processor ontwikkelt. Dankzij de samenwerking met Alice & Bob krijgen Equinix-klanten toegang tot de quantumtechnologie van Alice & Bob via Equinix Metal en Equinix Fabric, en de quantum strategiediensten van Alice & Bob.

Equinix biedt samen met Alice & Bob toegang tot quantumtechnologie image

Quantum computing is een baanbrekende technologie geschikt voor taken die veel computerrekenkracht vereisen. Denk aan digitale simulaties, optimalisaties, machine learning en cryptografie. Hoewel de technologie zich nog in de beginfase bevindt, heeft het veel potentieel om bedrijfsprocessen te verbeteren, ons begrip van het universum te veranderen en kan het straks zelfs helpen bij het vertragen van klimaatverandering. Quantum computers hebben de kracht en het potentieel om problemen op te lossen die onze beste klassieke computers duizenden jaren zouden kosten.

De kracht van cat qubits

De technologie van Alice & Bob is het resultaat van onderzoek uitgevoerd in Franse en andere internationale laboratoria. Quantumtechnologie kan bedrijven onder meer helpen bij het versnellen van innovatie en het toekomstbestendig maken van hun aanbod. Terwijl huidige kwantumcomputers soms rekenfouten maken waardoor ze hun theoretische beloften niet kunnen waarmaken, is Alice & Bob bezig met de ontwikkeling van gepatenteerde technologie voor zelfcorrigerende supergeleidende kwantumbits. Deze worden ook wel "cat qubits" genoemd.

Cat qubits bieden een eenvoudigere weg naar fouttolerante en universele gate-gebaseerde quantum computing. Dit betekent dat de computer blijft functioneren zelfs als er fouten optreden, wat de technologie betrouwbaar maakt, en dat het een breed scala aan berekeningen uit kan voeren, waardoor je het voor verschillende toepassingen kan gebruiken. Met andere woorden, cat qubits beloven een meer betrouwbare en veelzijdige aanpak voor quantum computing en ze hebben het potentieel om quantum computing voor commerciële doeleinden in te zetten.

Quantum computing binnen Equinix’ infrastructuur

Een breed scala van industrieën en ecosystemen die potentiële toepassingen van quantum computing willen verkennen, kan nu veilig toegang krijgen tot de on-demand quantum computers van Alice & Bob, gehuisvest in het eigen datacenter van Alice & Bob, via Equinix Metal en Equinix

Equinix Metal is on-demand, high-performance bare metal, dat direct geïntegreerd kan worden met Equinix Fabric om infrastructuur binnen enkele minuten wereldwijd in te zetten. Bedrijven kunnen zo vanuit één locatie verbinding maken met honderden netwerken, communicatie-, beveiligings- en cloudproviders.

"We zijn trots dat onze technologie de laboratoriumfase achter zich laat en de echte wereld betreedt. Equinix is de ideale partner om de quantumrevolutie aan de samenleving te introduceren. We kijken ernaar uit om Equinix-klanten te helpen enkele van 's werelds meest uitdagende problemen op te lossen", zegt Théau Peronnin, CEO van Alice & Bob.

Michiel Eielts, Managing Director van Equinix Benelux voegt toe: "Alice & Bob is een toegangspoort tot quantum computing voor veel bedrijven, en Equinix is de sleutel. We weten dat onze Nederlandse klanten voortdurend op zoek zijn naar manieren om voorop te blijven lopen, en we willen er zijn om hen innovatieve oplossingen te bieden voor hun uitdagingen. De technologie van Alice & Bob is een fantastische aanvulling op ons wereldwijde interconnectie-ecosysteem en we kunnen niet wachten om te zien wat voor baanbrekend werk het oplevert."

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!