Wouter Hoeffnagel - 17 november 2023

Jamf neemt deel aan Microsoft Security Copilot Partner Private Preview

Jamf neemt deel aan de Microsoft Security Copilot Partner Private Preview. Het bedrijf is geselecteerd op basis van zijn bewezen ervaring met Microsoft Security-technologieën, bereidheid om geavanceerde functionaliteit te onderzoeken en van feedback te voorzien, en nauwe relatie met Microsoft.

Jamf neemt deel aan Microsoft Security Copilot Partner Private Preview image

Security Copilot is het eerste AI-securityproduct waarmee securityprofessionals snel kunnen reageren op dreigingen, signalen kunnen verwerken op machinesnelheid en risico’s binnen enkele minuten kunnen beoordelen. Het combineert een geavanceerd Large Language Model (LLM) met een specifiek op security gericht model dat wordt gevoed door Microsofts wereldwijde threat intelligence en ruim 65 biljoen dagelijkse signalen.

Samenwerking Jamf en Microsoft

Door de jaren heen hebben Jamf en Microsoft samengewerkt om de beheer- en securitymogelijkheden te verbeteren voor organisaties die vertrouwen op Microsoft-tools en -services op Apple devices. Dankzij de integratie van de Apple beheer- en securitytools van Jamf met de business- en securityplatforms van Microsoft kunnen organisaties gebruikmaken van workflows, versterken zijn hun security en krijgen zij inzicht in beide ecosystemen.

De integratie biedt mogelijkheden als contextbewuste SSO, het afdwingen van device compliance op iOS en macOS en de mogelijkheid om Apple security events van Jamf Protect direct in Microsoft Sentinel te bekijken en daar zo nodig actie op te ondernemen. Als lid van de Microsoft Intelligent Security Association (MISA) blijft Jamf samenwerken met Microsoft om hun securitytechnologieën verder te integreren, zodat klanten zich beter kunnen verdedigen tegen steeds geavanceerdere cyberdreigingen.

'Security is een teamsport'

“AI is een van de bepalende technologieën van deze tijd en heeft het potentieel om zinvol en stapsgewijs vooruitgang te boeken op het gebied van cyberbeveiliging”, zegt Ann Johnson, Corporate Vice President, Microsoft Security Business Development. “Security is een ‘teamsport’ en we zijn blij om samen te werken met ons hele Security Copilot-partner-ecosysteem, om klanten oplossingen te bieden die de cyberverdediging verbeteren en de belofte van AI waarmaken.”

Jamf werkt samen met de productteams van Microsoft om de productontwikkeling van Security Copilot op verschillende manieren vorm te geven. Denk daarbij aan validatie en verfijning van scenario's, feedback over productontwikkeling om te mee te nemen in toekomstige productreleases, en validatie en feedback van API's om te helpen bij de uitbreidingsmogelijkheden van Security Copilot.

“We zijn er trots op dat we deelnemen aan het Microsoft Security Copilot Partner Private Preview programma,” zegt Henry Patel, Chief Strategy Officer van Jamf. “Als leider in Apple beheer en security zet Jamf zich in voor het ontwikkelen van innovatieve oplossingen om de omgevingen van onze klanten te beveiligen. Security Copilot brengt Microsofts threat intelligence en AI-capaciteiten samen om detectie en respons te verbeteren. We kijken uit naar de samenwerking met Microsoft om de ontwikkeling van het product vorm te geven en onze klanten geavanceerde bescherming te bieden op basis van geavanceerde AI.”

Meer informatie is hier beschikbaar. 

SLTN Vierkant SentinelOne bannercampagne BW 04-09-2023 tm 31-01-2024
SLTN liggend

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!