Witold Kepinski - 16 november 2023

ServiceNow breidt Now Assist GenAI-portfolio uit

ServiceNow lanceert een belangrijke uitbreiding van zijn Now Assist generative AI-portfolio (GenAI) met nieuwe functionaliteiten die ervaringen verbeteren en de productiviteit verhogen.

ServiceNow breidt Now Assist GenAI-portfolio uit image

Now Assist in Virtual Agent, flow generation en Now Assist for Field Service Management (FSM) zijn vanaf vandaag beschikbaar voor alle klanten. De nieuwe GenAI-oplossingen zijn geïntegreerd in het ServiceNow Platform en versterken ServiceNow’s portfolio met praktische GenAI-toepassingen. 

Deze toepassingen helpen klanten hun manier van werken te veranderen, aldus ServiceNow. Gartner voorspelt dat “tussen 2023 en 2027 drie biljoen dollar zal worden uitgegeven aan AI, en GenAI is goed voor 36% van de totale AI-uitgaven.” Terwijl organisaties in verschillende sectoren beginnen met het uitrollen van GenAI, realiseren veel ServiceNow-klanten al kostenbesparingen, en bedrijfsbrede efficiency- en productiveitsverbeteringen. “Onze klanten worden geconfronteerd met een steeds complexere en competitievere dynamiek in verschillende sectoren. AI is de sleutel tot snellere uitvoering, slimmere besluitvorming en grotere flexibiliteit,” zegt CJ Desai, president en chief operating officer bij ServiceNow. “ServiceNow neemt het voortouw door GenAI op intelligente wijze te integreren in de kern van het Now Platform. Dit stelt organisaties in staat om AI veilig en met vertrouwen in te zetten om nog meer waarde te creëren voor hun bedrijf.” 

Versnellen van end-to-end digitale transformatie met natuurlijke-taalinterfaces op één intelligent platform

Now Assist in Virtual Agent, flow generation en Now Assist for FSM verhogen direct de productiviteit voor klanten door de tijd die besteed wordt aan het zoeken, samenvatten en creëren van basisinformatie te verminderen, en tegelijkertijd conversational self-service, incident deflection en workflow-automatisering mogelijk te maken.

  • Now Assist in Virtual Agent helpt organisaties om geavanceerde GenAI-chatervaringen te creëren en te implementeren in minder dan vijftien minuten met verbeterde begeleide configuratiemogelijkheden. Klanten en medewerkers kunnen nu snel problemen oplossen en organisaties kunnen tegelijkertijd het aantal doorverwijzingen verlagen. Het biedt betere self-service met een GenAI-gestuurde chatervaring die de meest relevante informatie of acties uit de kennisbank en servicecatalogus van de klant haalt. Nieuwe updates voor Now Assist in Virtual Agent zijn onder andere Q&A in Knowledge Management en multiturn conversaties voor het bestellen van catalog items of het indienen van serviceverzoeken met de mogelijkheid om aanvullende informatie direct in de chat te geven. Deze updates bieden werknemers en klanten gesprekservaringen voor snelle, relevantere selfservice, vergelijkbaar met hoe we in het dagelijks leven communiceren.
  • Flow generation versnelt de ontwikkeling van workflows op het Now Platform. Het ondersteunt beheerders en developers bij het genereren van blue-prints voor workflows, zodat ze sneller en op grotere schaal kunnen ontwikkelen. Het zet platte tekst om in low-code workflows zodat developers niet langer flow automations vanaf het begin hoeven op te bouwen. Dit verbetert de time-to-value voor organisaties drastisch en verkleint de automatiseringsachterstand. Wanneer de eerste workflow is gebouwd, kunnen developers eenvoudig continu aanpassingen en verfijningen aanbrengen met behulp van de no-code design interface in App Engine.
  • Now Assist for FSM helpt de buitendienst bij het leveren van betere en meer proactieve ervaringen en bij het verhogen van de productiviteit met GenAI. De nieuwe oplossing maakt gebruik van GenAI om toegang te krijgen tot alle activiteiten, onderdelen en incidentele data om werkorders samen te vatten. Voor de buitendienst, die van locatie naar locatie gaat en afhankelijk is van mobiele apparaten, is dit van groot belang. Door het werkorderproces te vereenvoudigen, verbetert Now Assist for FSM de dienstverlening van monteurs aan klanten, evenals de documentatie, compliance en consistentie.

Verschillende toonaangevende en innovatieve organisaties zijn early adopters van Now Assist. Enkele van deze organisaties zijn CBRE, Deloitte, NVIDIA en Teleperformance. NVIDIA is niet alleen een klant, maar ook een ServiceNow technology partner. “Wereldwijd gebruiken toonaangevende bedrijven generative AI om de productiviteit te verbeteren", zegt Sonu Nayyar, chief information officer bij NVIDIA. “Ons team gebruikt door NVIDIA-gedreven ServiceNow Now Assist-functionaliteiten zoals case summarization en question-answering om onze activiteiten efficiënter te maken met generative AI.” 

AI vormt de basis van het Now Platform

De GenAI-strategie van ServiceNow biedt klanten uitgebreide en veilige Large Language Models (LLM)-ondersteuning, via LLM’s voor algemene doeleinden of door ServiceNow ontwikkelde modellen. LLM’s voor algemene doeleinden bieden klanten flexibiliteit en bieden momenteel toegang tot Microsoft Azure OpenAI Service LLM en OpenAI API. De domeinspecifieke Now LLM van ServiceNow is speciaal ontwikkeld voor ServiceNow workflows, use cases en processen. ServiceNows Now LLM biedt klanten verantwoorde en veilige LLM-ondersteuning, waardoor een uitstekende gebruikerservaring mogelijk is in combinatie met een hoge mate van transparantie, governance en data security. ServiceNow heeft het initiatief genomen om klanten te voorzien van veilige, bedrijfsbrede GenAI-oplossingen die naadloos aansluiten op workflows. Dit zorgt voor een betere ondersteuning van het Now Platform en een nog snellere time-to-value voor klanten. In de onlangs gelanceerde Now Platform Vancouver release heeft ServiceNow GenAI geïntegreerd in alle workflows op het Now Platform, met de introductie van Now Assist for IT Service Management, Customer Service Management, HR Service Delivery en Creator. Met de vandaag aangekondige extra functionaliteiten kan het intelligente platform van ServiceNow digitale transformatie versnellen. Het biedt een GenAI-interface in natuurlijke taal die naadloos aansluit op de servicecatalogus, vereenvoudigt de toegang tot informatie en gewenste acties en verhoogt de snelheid van bedrijfsbrede uitvoer. 

Beschikbaarheid

De nieuwe oplossingen zijn per direct beschikbaar in de ServiceNow Store.

Dutch IT Golf Cup BW tm 16-09-2024 Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024
Vertiv BN 01-07-2024 tm 05-08-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!