Wouter Hoeffnagel - 17 november 2023

Satya Nadella: 'China is geen focus voor Microsoft'

China is geen focus voor Microsoft, zegt topman Satya Nadella (foto). Wel drijft het bedrijf handel van grote Chinese bedrijven die in andere landen actief zijn.

Satya Nadella: 'China is geen focus voor Microsoft' image

Dit zegt Nadella in gesprek met CNBC op Microsoft's Ignite developerconferentie in het Amerikaanse Seattle. "We zijn voornamelijk gericht op de wereldwijde markt exclusief China", zegt Nadella in het gesprek. "Veel van de grote Chinese multinationals die buiten China actief zijn wellicht onze grootste AI-klanten."

Handelsoorlog

De relatie tussen de Verenigde Staten (VS) en China staat al langer onder druk door een slepende handelsoorlog. Zo proberen de Amerikanen de toegang van China tot geavanceerde chips in te perken met exportbeperkingen. De Chinese overheid beperkt op zijn beurt de export van kritieke grondstoffen voor halfgeleiders en telecomapparatuur. Ook is het gebruik van chips van het Amerikaanse Micron voor Chinese kritieke infrastructuur verboden.

Microsoft is overigens wel degelijk in China actief. Het bedrijf beschikt onder meer over een research & development (R&D)-centrum in het Aziatische land. Ook is de Bing zoekmachine sinds 2009 beschikbaar. Ook laat het onder meer zijn Surface PC's produceren in China.

Vertiv BW week 6 liggend oranje/vierkant blauw 04-12-2023 tm 11-12-2023 Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29
SentinelOne bannercampagne BW BN 04-09-2023 tm 31-01-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!