Wouter Hoeffnagel - 18 november 2023

Pinewood levert security-diensten aan Stichting Regionaal Zorgvenster

De Stichting Regionaal Zorgvenster selecteert Pinewood voor het leveren van security-diensten aan de aangesloten zorginstellingen. De partijen verlengen hun bestaande driejarige partnership met een jaar. Pinewood levert onder meer afgestemde dienstenpakketten en adviessessies gericht op informatiebeveiliging.

Pinewood levert security-diensten aan Stichting Regionaal Zorgvenster image

De stichting, actief in Delft, Westland, Oostland, Schiedam, Vlaardingen en Maassluis, faciliteert een afgestemde ketenzorg, ofwel regionaal gecoördineerde zorg door meerdere zorgverleners in onderlinge samenhang. Hierbij is een goede samenwerking en communicatiestructuur noodzakelijk, en een veilige IT-infrastructuur maakt dit mogelijk. Het gaat hierbij onder andere om een snelle, accurate en veilige uitwisseling van patiëntengegevens, die leidt tot een betere, efficiëntere en minder kostbare zorg.

Regionale zorg cyberweerbaar maken

In het verleden maakten aangesloten zorginstellingen al regelmatig gebruik van de diensten, met name pentesten en verschillende awareness-trainingen. Ook haakten meerdere instellingen aan om een shared security officer vanuit Pinewood in te zetten. Deze samenwerking verlengen de partijen nu, waarbij Pinewood zich richt op het cyberweerbaar maken van regionale zorg.

De keuze om de samenwerking te verlengen is gebaseerd op de ervaringen de afgelopen jaren en de footprint die Pinewood heeft in de zorg op landelijk niveau. Daarnaast is de samenwerking met een beveiligingsspecialist uit de eigen regio een pré.

'Zorgniveau hoog houden'

Eline Loomans, Projectmanager Digitale Zorg bij DSW Zorgverzekeraar, en Marc van Wijk, medisch directeur bij Zorgorganisatie Eerste Lijn, namen de honneurs waar en hebben namens de stichting de contractverlenging ondertekend. Eline Loomans: “De zorg in Nederland is van hoog niveau, en we moeten samenwerken om het op dat niveau te houden. Niet alleen op het gebied van zorgverlening zelf, maar ook in ondersteunende processen. ICT en security zijn daar een goed voorbeeld van. Door de samenwerking met Pinewood kunnen de regionale zorginstellingen optimaal profiteren van securitydiensten, advies en kennisdeling.”

“We hebben ruime ervaring in de zorg en kennen de specifieke risico's waar deze instellingen tegenaan lopen. Onze ervaring binnen de zorgsector zetten we al landelijk in, maar het is een blijk van waardering dat we dat ook in onze regio mogen blijven doen. Wij kijken uit naar het vervolg van de samenwerking het komende jaar waar we weer een bijdrage mogen leveren aan het verhogen van de cyberweerbaarheid binnen de regio met onze dienstverlening”, aldus Wijnand Verweij, account manager zorg bij Pinewood.

Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BW V6 Zscaler BW 04-06 tm 18-06-2024
Infopulse BN 13-06-2024 tm 20-06-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!