Wouter Hoeffnagel - 18 november 2023

Eurofiber ondertekent Gedragscode Veilige Aanleg Digitale Infrastructuur

Eurofiber ondertekent de Gedragscode Veilige Aanleg Digitale Infrastructuur, een initiatief van Techniek Nederland en NLconnect. Group Director Infra Operator Meile de Haan zette namens Eurofiber haar handtekening onder de gedragscode.

Eurofiber ondertekent Gedragscode Veilige Aanleg Digitale Infrastructuur image

"Het netwerk van Eurofiber heeft een lengte van 66.700 km en groeit gemiddeld met 50 kilometer glasvezelkabel per week. Tijdens de aanleg stellen wij de hoogste eisen aan veiligheid. Wij zijn blij met deze samenwerking en de actieve rol van de Gedragscode. Dit stelt Eurofiber in staat om nog intensiever samen te werken met aannemers om zo de veiligheid in de aanlegketen nog verder te verbeteren", zegt De Haan.

'Internationale voorloper qua connectiviteit'

Mathieu Andriessen, directeur NLconnect: "Ons land is met snelle glasvezel-, 5G- en kabelnetwerken een internationale voorloper qua connectiviteit. Maar de uitrol gaat ook gepaard met uitdagingen. Het is daarom verheugend nieuws dat Eurofiber als één van de eerste infrastructuuraanbieders bij de gedragscode aansluit. Alleen gezamenlijk kunnen we de veiligheid van werknemers bij de aanleg van telecomnetwerken borgen."

Eerder zetten de brancheorganisaties NLconnect en Techniek Nederland samen hun handtekening onder de GVAD-code. Ook diverse infra- en telecombedrijven ondertekenden de code, waaronder Allinq, Baas BV, BAM Telecom, Circet Benelux, Van Gelder Groep BV, Siers Groep Oldenzaal B.V., SPIE Nederland, VodafoneZiggo en VolkerWessels Telecom.

Op de foto v.l.n.r.: Robert Doornebosch, Directeur Network Solutions bij SPIE Nederland, Meile de Haan, Group Director Infra Operator Eurofiber, Mathieu Andriessen, Director NLConnect, Michel Wijbrands, Programma Manager Techniek Nederland B.V.

Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024 DIC Awards BW tm 21-10-2024
Dutch IT Golf Cup BN tm 16-09-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!