Witold Kepinski - 17 november 2023

Intermax, Guida en UbiOps werken samen

Intermax, managed-serviceprovider voor kritische infrastructuur, maakt bekend dat ze een samenwerkingsverband zijn aangegaan met Guida en UbiOps. Gezamenlijk bieden ze een end-to-end private cloud totaaloplossing voor Artificial Intelligence/Machine Learning (AI/ML) aan, gericht op gereguleerde markten. Inmiddels lopen er projecten zowel op het gebied van beeldherkenning als generatieve AI (vergelijkbaar met ChatGPT), in de gezondheidszorg en publieke sector.

Intermax, Guida en UbiOps werken samen image

Het realiseren van toegevoegde waarde voor business-processen met AI/ML is voor veel organisaties nog een grote uitdaging. Het opzetten en onderhouden van de juiste infrastructuur om AI/ML modellen te beheren en in productie te nemen is lastig en kostbaar. UbiOps is dat aan het veranderen. Hiervoor biedt het bedrijf een SaaS (on-prem en cloud agnostisch) platform dat organisaties helpt data science modellen, scripts en code in gebruik te nemen, zonder dat daar (schaarse en kostbare) IT-engineering-kennis voor nodig is. Hierdoor kunnen organisaties hun time-to-market van AI/ML versnellen van maanden naar dagen.

Om dit SaaS-platform te realiseren levert UbiOps een orchestratielaag voor AI/ML jobs & pipelines. Op deze laag kunnen data science gebruikers hun code eenvoudig laten draaien, beheren en schalen. Het op deze manier planbaar maken van deze jobs en pipelines genereert een voorspelbare compute vraag, die vervolgens betrouwbaar kan worden ondergebracht bij cloud service providers.

Bouwstenen om dienstverlening verder uit te bouwen

Yannick Maltha, CEO en co-founder van UbiOps: “We zien een duidelijke trend dat AI klaar is om door een grotere groep organisaties gebruikt te worden - en niet alleen door de ‘lucky few’. Door ontwikkelingen als ChatGPT en de opkomst van krachtige open source modellen verschuift de behoefte van organisaties van AI-experimentatie naar -implementatie.” Daarbij is timing van belang; organisaties willen niet 6 maanden wachten voordat een eerste model draait. Dat kan sneller, maar organisaties weten vaak niet hoe. Ook opereren organisaties vaak in een hybride omgeving; soms hebben ze al hardware of een cloud omgeving staan. Daarom wordt de mogelijkheid geboden om via intuïtieve software met een klik op de knop een workload gecontroleerd onder te brengen in een cloud of on-premise omgeving. Daarmee kunnen klanten niet alleen significante kosten besparen, maar ook voldoen aan compliance en regulering.

Maltha: “Een ander obstakel zijn de hoge kosten van AI en we merken dat klanten garanties willen waar hun data staat. Voor dit soort vraagstukken zijn we op zoek naar lokale partijen om aan deze klantvraag te kunnen voldoen. Er zijn weinig partijen in Nederland die IT-oplossingen bieden zoals Intermax dat doet, dus we zijn blij dat we dit partnership aangaan. Intermax is een professionele partij die, naast schaalvoordelen en een proven track record, ook expertise biedt via Guida, dat organisaties helpt bij het optimaliseren en beheren van Kubernetes-infrastructuur.”

Totaaloplossing voor gereguleerde markten

De combinatie UbiOps, Intermax en Guida biedt klanten een totaaloplossing en de mogelijkheid snel te starten met het implementeren van AI/ML op een laagdrempelige en veilige manier. Dit is met name interessant voor gereguleerde markten zoals het onderwijs en de publieke sector, waar veel eisen gelden op het gebied van onder andere databeveiliging.

Sander Winthagen, managing director Intermax: “Intermax richt zich op maatschappelijk cruciale organisaties. Het is onze wens die organisaties ook te ondersteunen bij mooie nieuwe ontwikkelingen en innovaties, bijvoorbeeld op het gebied van AI. UbiOps is krachtig in het leveren van een out-of-the-box platform om AI en data science initiatieven van klanten in operatie te nemen en te ondersteunen. Wij verzorgen met Guida cloud infra-diensten (High Performance Computing en Kubernetes) en UbiOps doet de rest. Zo helpen we elkaar én onze klanten.”

*Foto-onderschrift: De samenwerkende partijen. Tweede van links is Sander Winthagen, managing director bij Intermax, derde van links is Yannick Maltha, CEO en co-founder van UbiOps.

Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024 Vertiv BW 01-07-2024 tm 05-08-2024
Dutch IT Security Day BN tm 15-10-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!