Witold Kepinski - 18 november 2023

TIIN Capital lanceert European Cyber ​​Tech Fund V

TIIN Capital is verheugd de eerste afsluiting aan te kondigen van haar vijfde Tech Fund, European Cyber ​​Tech Fund V. Dit fonds, met een beoogde omvang van 100 miljoen euro, is strategisch gepositioneerd om te investeren in Europese schaalvergroting op het gebied van cyberbeveiliging. Als toonaangevend Nederlands durfkapitaalbedrijf zet TIIN Capital zich in voor het ondersteunen van de internationale groei en expansie van Europese cybersecuritybedrijven, met als overkoepelend doel het ontwikkelen en uitrollen van ‘made in Europe’ cybersecurityoplossingen en -producten.

TIIN Capital lanceert European Cyber ​​Tech Fund V image

De eerste sluiting genereerde interesse van single family offices en succesvolle ondernemers, waaronder de Nederlandse cybersecurityondernemers Ronald Prins en Menno van der Marel, medeoprichters van Fox-IT, een prominente wereldspeler op het gebied van cybersecurity. De definitieve sluiting van het fonds is gepland voor de eerste helft van 2024.

Michael Lucassen, Managing Partner bij TIIN Capital, uitte zijn dank voor de steun en zei: 'We zijn blij dat de groep investeerders die zich bij de eerste afsluiting heeft aangesloten zich volledig inzet voor onze strategie en onze manier van werken. Voor ons is het van groot belang dat loyale beleggers uit zowel eerdere fondsen als nieuwe fondsbeleggers hun vertrouwen hebben getoond door in het fonds te participeren.”

Het European Cyber ​​Tech Fund V heeft zijn positie in Europa al gemarkeerd met een investering in een snelgroeiend bedrijf in Nederland. Dit bedrijf is gespecialiseerd in het leveren van een AI-aangedreven inlichtingenplatform (OSINT) aan overheden en organisaties wereldwijd voor nationale en economische veiligheid. Deze initiële investering onderstreept de ambitie van het fonds voor de korte termijn, met plannen om de komende jaren te investeren in circa twaalf veelbelovende en opschalende Europese cybersecuritybedrijven.

Reinout vander Meûlen, partner bij TIIN Capital, benadrukte de toegevoegde waarde van het bedrijf door cybersecuritybedrijven te ondersteunen om marktleider te worden. “We zijn gefocust op het opbouwen van een sterk en cyberveilig Europa, met de beste ‘made in Europe’ cybersecurity-oplossingen, met ambitieuze en evenwichtige teams, die zullen profiteren van onze ervaring met internationaal opschalen, ons netwerk en onze expertise.”

TIIN Capital, opgericht in 1998, heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een toonaangevende durfkapitaalinvesteerder in Europese cybersecurity. In 2018 verlegde het bedrijf zijn investeringsfocus strategisch van ‘algemene technologie’ naar ‘cybertechnologie’ door de lancering van het Dutch Security TechFund. Het netwerk van cybersecurityspecialisten van TIIN Capital, waaronder Chief Information Security Officers (CISO's), IT-beveiligingsprofessionals, bedrijven, overheden en zeer succesvolle ondernemers, heeft zich over heel Europa uitgebreid. Dit Europese netwerk ondersteunt niet alleen het fondsbeheer door de uitwisseling van kennis te faciliteren en ervaringen en netwerken op te schalen, maar komt ook ten goede aan portefeuillebedrijven.

TIIN Capital is trots op zijn rol als belangrijke Europese investeerder in cybersecurity-scale-ups, die in meerdere Europese landen samenwerkt in leidende of co-leidende investeerdersrollen met andere Europese investeerders. Voorbeelden van de succesvolle investeringsaanpak zijn portefeuillebedrijven als Eye Security, EcleticIQ, BreachLock, EGERIE, Probely, Syntho.ai en Sygno. Het Dutch Security Tech Fund, het voorloperfonds van het European Cyber ​​Tech Fund V, investeerde de afgelopen periode in achttien cybersecuritybedrijven en verliet met succes vier bedrijven.

Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BW V5 Darktrace BW 28-05 tm 18-06-2024
Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BN V6

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!