Wouter Hoeffnagel - 20 november 2023

Europese Commissie ziet risico's bij overname Figma door Adobe

De Europese Commissie ziet diverse bezwaren tegen en risico's verbonden aan de overname van Figma door Adobe. Het gaat daarbij onder meer om een negatieve impact op de concurrentie op de markt voor interactieve productdesigntools en raster editingtools. Het dreigt de overname te blokkeren.

Europese Commissie ziet risico's bij overname Figma door Adobe image

Adobe kondigde in september 2022 Figma te willen overnemen. De Europese Commissie liet eerder al weten deze overname te gaan onderzoeken. Het meldt nu in een update diverse bezwaren te zien en deelt zijn 'Statement of Objection', wat een formele stap is in een dergelijk onderzoek. De bezwaren die het nu deelt hoeven overigens niet terug te komen in de definitieve uitkomst van het onderzoek, benadrukt de Europese Commissie.

Kans voor Adobe om zorgen weg te nemen

Door het delen van zijn zorgen geeft de Europese Commissie Adobe de gelegenheid deze zorgen weg te nemen. Ook kan het mondelinge toelichting geven op de voorgenomen overname. Adobe laat al weten nog altijd vertrouwen te hebben in de zaak. Het stelt dat het productontwerp van Figma aansluit op de kernproducten van Adobe. Ook stelt het bedrijf geen plannen te hebben om met Figma te concurreren op het gebied van productontwerp.

Naast de Europese Commissie zijn ook toezichters in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk onderzoeken gestart naar de overname. Ook deze toezichthouders moeten groen licht geven voordat de overname doorgang kan vinden.

CompTIA Community Benelux BW 7-31 mei BW Dutch IT Partner Day tm 11-06-2024
BN en BW Anderswerken 15-05-2024 tm 31-05-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!