Witold Kepinski - 18 december 2014

HP speelt met 3PAR in op vraag naar midrange storage

HP ziet meer vraag naar zijn HP 3PAR StoreServ 7000 midrange storage systemen. Dat wordt onder andere veroorzaakt doordat klanten vaker kiezen voor midrange en entry-level systemen waarop ze hun groeiende data informatie opslaan, in plaats van een high-end systemen. Een midrange systeem heeft vandaag de dag voldoende functies, zoals flash storage. HP moedigt zijn channel partners daarom aan meer van zijn HP 3PAR StoreServ 7000 systemen te verkopen. “Channel partners kunnen dat doen door met hun klanten mee te denken rond vragen zoals archivering, back-up en restore van data”, aldus aldus Maarten Reinders, directeur HP Storage Nederland.

HP’s storage business, zoals converged storage, EVA en XP systemen, staat wereldwijd de laatste kwartalen onder druk. Maar met 3PAR storage wordt steeds meer goede zaken gedaan. Daarom worden channel partners aangemoedigd meer 3PAR oplossingen te verkopen, aldus Maarten Reinders. Hij ziet volop business kansen met 3PAR. “HP heeft twee jaar geleden de 3PAR StoreServ 7000 serie geïntroduceerd. Dit is een midrange oplossing met enterprise functies en HP server technologie. Anno 2016 is HP 3PAR StorServ het best verkochte midrange storage systeem in Europa wat omzet betreft. De HP 3PAR systemen vervangen steeds vaker de oudere HP EVA systemen, maar ook ander merken storage. Dat komt omdat HP enterprise functies levert, zoals deduplicatie, voor een midrange systeem prijspunt. Daarnaast biedt HP een garantie van vijf negens op zijn midrange systemen.”

De HP 3PAR systemen worden geleverd met harde schijven, ssd’s en flash. De klant heeft daardoor meer keuze. HP introduceerde in het najaar van 2014 de entry-level 3PAR all flash array 7200. De 7200 heeft 7TB tot 690TB aan opslagcapaciteit met acht 480GB SSD's. Reinders: "We bieden met 3PAR nu een een volledige flash arary. De HP Flash storage wordt geleverd met tweede- en derdelijns ondersteuning. Flash is niet overal nodig, maar zeker wel als je behoefte hebt aan low-latency of een vdi-omgeving.”

MKB

Reinders zegt dat naast 3PAR ook andere HP storage in trek is bij klanten in Nederland, zoals de HP MSA midrange storage dat speciaal is ontwikkeld voor het mkb. Recent voegde HP data tiering en storage virtualisatiemogelijkheden toe aan HP MSA Storage. De softwarefuncties van HP MSA bestaan uit nieuwe data tiering opties, flash-based performance verbeteringen en intelligent storage automation die gebruik maken van de vierde generatie HP MSA Storage hardware architectuur. HP kondigde daarnaast verbeteringen aan voor HP Simply StoreIT, het in 2013 gestarte co-marketing programma voor HP channel partners in het MKB.

StoreVirtual

Het HP StoreVirtual aanbod loopt ook goed aldus Reinders. HP tweakte in het najaar zijn StoreVirtual software SAN aanbod en introduceert een lager geprijsde all-flash 3PAR met goedkopere backup software. StoreVirtual VSA is nu beschikbaar als integreerbaar onderdeel van HP's cloudaanbod Helion OpenStack en Helion OpenStack Community Edition. StoreVirtual Storage hypervisor integratie support is verbeterd voor Linux Kernel–gebaseerde Virtual Machine (KVM) in VMware vSphere en Microsoft Hyper-V omgevingen. Er is verder support voor OpenStack orchestratie met een reeks van RESTful APIs. HP introduceert daarna een kosteloze 1 terabyte (TB) HP StoreVirtual Storage Appliance VSA licentie voor alle gebruikers van servers gebaseerd op de Intel Xeon processor E5 v3. Dit is inclusief de servers van Dell, IBM en Lenovo en de HP ProLiant Generation 9 (Gen9) Server modellen, die nu de single-click VSA functie ondersteunen.

ConvergedSystem

De verkoop van HP ConvergedSystem, dat bestaat uit 3PAR storage, HP Networking, ProLiant servers en software, loopt ook goed, aldus Reinders. “We hebben een groot aantal oplossingen verkocht. De oplossing is niet alleen geheel geïntegreerd met open standaarden, maar ook wordt als één doos geleverd waarbij de R&D van HP Labs op elkaar is afgestemd, inclusief de toekomstige oplossingen. Dat is handiger voor klanten in plaats dat ze converged systems kopen die bestaan uit oplossingen van meerdere leveranciers. HP breidde in het najaar zijn ConvergedSystem aanbod uit. Het betreft een nieuw software-defined converged infrastructure portfolio bestaande uit HP OneView, HP Helion CloudSystem CS200-Hyper-Converged StoreVirtual en HP ConvergedSystem 700. Dit portfolio brengt infrastructuur, hyper-convergence en software-definition samen om de meest belangrijke workloads te organiseren in laaS, cloud, mobility en big data."

De HP ConvergedSystem 200-HC is geschikt voor VMware EVO:RAIL, aldus Reinders. Deze HP-VMware productalliantie ondersteunt klanten die een hyper-converged datacenterinfrastructuur willen ter ondersteuning van gevirtualiseerde workloads. VMware EVO: RAIL is een software-defined data center software stack dat bestaat uit VMware vSphere Enterprise Plus en ESXi, vCenter Server, VMware Virtual SAN (VSAN) voor storage en VMware vRealize Log Insight real-time log beheersoftware (voorheen bekend als vCenter Log Insight). 

Block-, file- en object- access

HP heeft tot slot zijn mid-range storage aanbod van de 3PAR 7000 serie uitgebreid en vernieuwd. Het gaat hierbij om vernieuwde 3PAR 7200, 7400, 7450 StoreServ arrays, een nieuwe e7440c array en vernieuwde StoreOnce backup. Verder biedt HP meer data import mogelijkheden met converged block-, file- en object- access en nieuwe snapshot technologie die data beschermt en eenvoudiger laat beheren. Met het uitgebreide storage aanbod van HP zegt Reinders dat er genoeg business kansen zijn als resellers verticale oplossingen bieden of in bepaalde regio’s heel actief zijn. “Doe waar je goed in bent. Ga je specialiseren, zoals in de gezondheidszorg of in vdi.”

Door: Witold Kepinski

SLTN Vierkant Insight BW 27-09 tm 04-10-2023
SentinelOne BN BW 11-09 tm 18-09-2023

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!