Witold Kepinski - 21 november 2023

Seagate Exos CORVAULT 4U106 is beschikbaar voor massale gegevensopslag

Seagate Technology, speler op het gebied van infrastructuuroplossingen voor massale gegevensopslag, kondigt het nieuwste Seagate Exos CORVAULT 4U106-systeem voor massale gegevensopslag aan. Met de nieuwe capaciteit van 2,5 PB biedt het krachtige blokopslagsysteem van meerdere petabytes een hogere rackdichtheid, langere levenscycli en minder energieverbruik per petabyte, en bijgevolg ook een lagere TCO.

Seagate Exos CORVAULT 4U106 is beschikbaar voor massale gegevensopslag image

De Seagate Exos CORVAULT 4U106 is uitgerust met Seagate Exos harde schijven met hoge capaciteit. In combinatie met zelfherstellende technologie vormen ze de meest efficiënte opslagbasis op petabyteschaal voor een schaalbare datacenterarchitectuur. Ze verbeteren de totale energie-efficiëntie van racks tot 30%, waardoor er ook tot 50% minder opslagnetwerkbronnen vereist zijn. De zelfherstellende mogelijkheden van Seagate’s Autonomous Drive Regeneration (ADR) en Advanced Distributed Autonomic Protection Technology (ADAPT) helpen de uitvaltijd te verminderen en de middelen van datacenters, zoals die voor onderhoud en menselijke tussenkomst, en hierdoor ook de ecologische voetafdruk en het e-afval, te optimaliseren.

“De vereisten voor gegevensopslag en budgettaire beperkingen voor wetenschap, onderzoek, High-Performance Computing (HPC) en instellingen voor hoger onderwijs zijn hoog”, aldus Alexander Ruebensaal, CEO van ABC Systems AG. “Om de gegevenssets van meerdere petabytes van onze klanten te verwerken, kozen we voor de Exos CORVAULT van Seagate. In vergelijking met eerdere oplossingen konden ze dankzij het unieke ontwerp hun totale opslagkosten tot 80% per jaar verlagen, inclusief technische, operationele, service- en onderhoudskosten. Al die enorme besparingen kunnen nu weer terugvloeien naar wetenschappers en onderzoekers.”

De Seagate Exos CORVAULT 4U106 is al beschikbaar in een configuratie van 2 PB die op Conventional Magnetic Recording-technologie (CMR) is gebaseerd, en wordt nu ook aangeboden in configuraties van 2 PB en 2,5 PB die op Heat-Assisted Magnetic Recording-technologie (HAMR) zijn gebaseerd. De nieuwe configuraties zijn met beide capaciteiten vanaf november wereldwijd bij wederverkopers van opslag te bestellen, en de producten zullen eind december beschikbaar zijn.

Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29 Vertiv BW week 6 liggend oranje/vierkant blauw 04-12-2023 tm 11-12-2023
Arctic Wolf BN Gated Content

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!