Witold Kepinski - 21 november 2023

HP en Materialise werken samen aan 3D-printen

Materialise, speler in 3D-printsoftware en serviceoplossingen, en HP Inc., speler en maker van oplossingen voor personal computing, printen, 3D-printen en meer, kondigden een strategisch partnerschap aan.

HP en Materialise werken samen aan 3D-printen image

Het partnerschap behelst de integratie van HP's Multi Jet Fusion en Metal Jet additive manufacturing (AM) technologie in het Materialise CO-AM softwareplatform. Deze samenwerking stelt productiebedrijven in staat om de efficiëntie en kwaliteit van hun 3D-printen te verhogen zodat het voldoet aan de industriële eisen en gebruikt kan worden voor de volumeproductie van eindonderdelen.

"Om additive manufacturing op te schalen, heeft de industrie printers nodig die zijn ontworpen voor een hoge productiviteit in combinatie met een geïntegreerde end-to-end workflowoplossing - de samenwerking tussen HP en Materialise levert deze oplossing", zegt Arvind Rangarajan, Global Head of Software and Data, HP Personalization and 3D Printing.

Fabrikanten erkennen de unieke voordelen van AM, maar worden geconfronteerd met uitdagingen wanneer ze de technologie invoeren. De snelheid van hun 3D-printproces houdt geen stand bij volumeproductie en ze hebben vaak moeite om het proces te integreren met bestaande productietechnologieën. Om deze bedrijven te ondersteunen, levert HP industriële 3D-printoplossingen die klaar zijn voor productie. In combinatie met het Materialise CO-AM Software Platform kunnen fabrikanten HP's Multi Jet Fusion en Metal Jet technologie koppelen aan hun bestaande productiesystemen en de AM workflow van orderinvoer tot levering optimaliseren.

Als voorkeurspartner van HP zal Materialise de industrie voorzien van een end-to-end productieoplossing die is geïntegreerd met een additieve technologie die is ontworpen voor productiviteit en schaal - MJF- en Metal Jet-systemen. Als onderdeel van dit partnerschap helpt HP klanten bij het identificeren van zinvolle use cases voor het softwareplatform en de oplossing presenteren op HP demofaciliteiten en openbare evenementen.

"Fabrikanten gebruiken 3D-printen steeds vaker voor onderdelen voor eindgebruik in plaats van alleen in de prototype- en ontwerpfase", zegt Bart Van der Schueren, CTO van Materialise. "Dit partnerschap zal deze verschuiving helpen stimuleren door efficiëntere, herhaalbare volumeproductie te ondersteunen."

Dankzij de naadloze connectiviteit tussen HP AM technologie en Materialise CO-AM kunnen gebruikers workflows creëren die de traceerbaarheid, kwaliteitscontrole en machinebenutting verbeteren. Dankzij geoptimaliseerd 3D printjobbeheer kunnen productieleiders geplande en actuele printeractiviteiten bijhouden en de machinetijd optimaliseren. Om een continue productie te garanderen, voorziet real-time machinebewaking operators en technici van kritieke procesgegevens, waaronder de bouwstatus, materiaalgebruik en machinesensorgegevens. Deze gegevens kunnen worden verzameld en opgeslagen in logbestanden van 3D geprinte opdrachten om de traceerbaarheid en kwaliteitscontrole te verbeteren. Naast hun 3D printers kunnen Metal Jet gebruikers procesrelevante HP machines aansluiten op het CO-AM platform, zoals Powder Management Station, Curing Station en Powder Removal Station. Deze integratie stelt Metal Jet gebruikers in staat om de nabewerking van metalen onderdelen binnen het productieproces te stroomlijnen.

CO-AM bevat Materialise's toonaangevende data- en bouwvoorbereidingsmogelijkheden van Magics, die via de HP Build Processor verbinding maken met HP 3D printers. Gebruikers profiteren van een bewezen toolset om hun 3D printopdrachten voor te bereiden voor alle belangrijke AM technologieën. Ze kunnen workflowautomatisering toevoegen voor repetitieve taken en nesting gebruiken om het aantal onderdelen per job te maximaliseren en zo het machinegebruik te verhogen.

Daarnaast biedt CO-AM toegang tot aanvullende oplossingen van Materialise en derden, waaronder CO-AM partneroplossingen voor ontwerpautomatisering, mass customization, geautomatiseerd labelen en verschillende post-processing technologieën. CO-AM stelt AM-gebruikers in staat om technologieën van verschillende machinebouwers via één platform met elkaar te verbinden en te beheren.

Materialise publiceerde eerder dit jaar een casestudy over het Digital Development Center van Extol. Extol voorziet hun HP Multi Jet Fusion printers van CO-AM om op maat gemaakte 3D-geprinte kniebraces te maken voor patiënten van Baretta Medical Institute.

CompTIA Community Benelux BW 7-31 mei BW Dutch IT Partner Day tm 11-06-2024
Datacollectief BN 13-05-2024 tm 03-06-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!