Witold Kepinski - 22 november 2023

HP boekt minder omzet en iets meer winst over boekjaar 2023

HP heeft in zijn gebroken boekjaar 2023 een netto-omzet gehaald van 53,7 miljard dollar, een daling van 15% (een daling van 12% bij constante wisselkoersen) ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De netto winst steeg met 4 procent naar 3,3 miljard dollar.

HP boekt minder omzet en iets meer winst over boekjaar 2023 image

De netto-omzet in het vierde kwartaal bedroeg 13,8 miljard dollar, een daling van 6% (een daling van 5% bij constante wisselkoersen) ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

“2023 was een jaar van gestage vooruitgang. We hebben het goed gedaan in een moeilijke markt en hebben geïnnoveerd in onze belangrijkste groeigebieden om het jaar met een goed momentum af te sluiten”, aldus Enrique Lores (foto), President en CEO van HP. “Ons Future Ready-plan positioneert ons goed om te profiteren van aantrekkelijke kansen in onze portefeuille en om duurzame groei op de lange termijn te realiseren.”

“Het vierde kwartaal was een solide kwartaal met opeenvolgende groei en een sterke vrije kasstroom, terwijl we de prestaties van het bedrijf bleven verbeteren”, aldus Marie Myers, CFO van HP. “We gaan FY24 in met een niet aflatende focus op het stimuleren van winstgevende groei, het verlagen van onze structurele kosten en het teruggeven van 100% van onze vrije kasstroom aan de aandeelhouders.”

Segmentresultaten vierde kwartaal boekjaar 2023


De netto-omzet van Personal Systems bedroeg $9,4 miljard, een daling van 8% op jaarbasis (een daling van 7% bij constante wisselkoersen) met een operationele marge van 6,7%. De netto-omzet van Consumer PS daalde met 1% en de netto-omzet van Commercial PS daalde met 11%. Het totaal aantal eenheden bleef gelijk: de consumenten-PS-eenheden stegen met 9% en de commerciële PS-eenheden daalden met 6%.

De netto-omzet uit Printing bedroeg $4,4 miljard, een daling van 3% op jaarbasis (een daling van 2% bij constante wisselkoersen) met een operationele marge van 18,9%. De netto-omzet van Consumer Printing daalde met 21% en de netto-omzet van Commercial Printing daalde met 4%. De netto-omzet van Supplies steeg met 3% (een stijging van 4% bij constante wisselkoersen). Het totale aantal hardware-eenheden daalde met 19%, waarbij de eenheden voor consumentendrukwerk met 18% daalden en de eenheden voor commercieel printing met 24%.

Lees meer hier.

Infopulse BW vierkant en liggend week 10 -2024 Leanix BW 19 febr tm 17 maart 2024
Schneider Electric BN start week 27 tm week 29

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!