Wouter Hoeffnagel - 24 november 2023

Foxconn-oprichter Terry Gou trekt zich terug uit presidentsstrijd Taiwan

Terry Gou, oprichter van Foxconn, staakt zijn strijd voor het Taiwanese presidentschap. Gou hoopt door van zijn ambities af te zien een van de deelnemende oppositiekandidaten de regerende Democratische Progressieve partij kan verslaan.

Foxconn-oprichter Terry Gou trekt zich terug uit presidentsstrijd Taiwan image

In een verklaring aan zijn team stelt Gou zich 'op te offeren voor het grotere goed', meldt Bloomberg. Hij deed mee aan de aanstormende presidentsverkiezingen in Taiwan, die voor januari gepland zijn. De miljardair kent al jaren de ambitie om president van het land te worden.

Onderzoeken in Taiwan en China

Gou trad in 2019 af als topman van Foxconn. Hij wist eerder ruimschoots voldoende handtekeningen van kiezers te verzamelen om als onafhankelijke kandidaat te mogen deelnemen aan de presidentsverkiezingen. Overigens loopt er in Taiwan een onderzoek naar Gou wegens mogelijke betalingen aan kiezers in ruil voor hun handtekening.

Ook loopt in China een onderzoek naar Foxconn, dat in Taiwan tot zorgen leidt. Dit onderzoek is ingesteld na opmerkingen van Gou dat hij niet zou buigen voor Chinese druk. Critici vrezen dat het Chinese onderzoek Gou vatbaar maakt voor Chinese invloed.

Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29 Leanix BW 19 febr tm 17 maart 2024
Netgear banner liggend start week 14

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!