Wouter Hoeffnagel - 27 november 2023

Palo Alto Networks introduceert Strata Cloud Manager

Palo Alto Networks introduceert Strata Cloud Manager, een AI-aangedreven Zero Trust Management en Operations oplossing. Ook kondigt het bedrijf ook een reeks nieuwe beveiligingsmogelijkheden en vijf nieuwe Next-Generation Firewalls aan.

Palo Alto Networks introduceert Strata Cloud Manager image

Inadequate voorspellende en bruikbare inzichten in combinatie met een gebrek aan de integratie tussen beveiligingstools, kan leiden tot gaten in de beveiliging en een inconsistent beleid dat de bescherming en operationele ervaring in gevaar brengt. Strata Cloud Manager versterkt de beveiliging en voorkomt proactief netwerkverstoringen op elk handhavingspunt.

Door middel van voorspellende analyses helpt Strata Cloud Manager organisaties te anticiperen op capaciteitsknelpunten en de juiste staat van de implementatie tot zeven dagen vooruit te beoordelen. Op deze manier kunnen beveiligingsteams operationele onderbrekingen effectief voorkomen. Ook helpt de oplossing bij het verbeteren van de netwerkbeveiliging met best practices uit de sector. Door gebruik te maken van AI-gedreven analyse van beleid en realtime nalevingscontroles kan de netwerkbeveiliging worden versterkt.

Efficiëntie verhogen

De oplossing stroomlijnt het netwerkbeveiligingsbeheer voor meer efficiëntie. Teams kunnen toezicht houden op de configuratie en het beveiligingsbeleid voor alle vormfactoren, inclusief SASE en zowel hardware- als software-firewalls. Zo helpt de oplossing met het minimaliseren van de operationele overhead.

Anand Oswal, SVP en GM Network Security bij Palo Alto Networks, zegt: "Ik ben enthousiast over de nieuwe mogelijkheden die we vandaag aankondigen. Strata Cloud Manager zal het beheer en de operationele activiteiten vereenvoudigen van het volledige netwerkbeveiligingsdomein van onze klanten. We blijven innoveren met AI en ML in onze beveiligingsoplossingen en kunnen nu geavanceerde aanvallen stoppen, ook het eerste en enige geval van een unieke aanval. Door deze effectieve aanpak wordt 'patient zero' voorkomen. Daarnaast introduceren we ook hardwareplatformen die toonaangevende prestaties bieden met beveiliging van de hoogste kwaliteit."

Sebastian Schubert, Technology Lead, Tui Hotels & Resorts, zegt: "De mogelijkheid om één configuratie te maken en deze naadloos toe te passen op onze gehele implementatie is een game-changer geweest. De implementatie en het beheer van firewalls zijn nu gestroomlijnd en efficiënt."

Ook kondigt het bedrijf ook een reeks nieuwe beveiligingsmogelijkheden aan. Advanced WildFire blokkeert op steeds veranderende en unieke ontwijkende initiële aanvallen door machine learning rechtstreeks in de cloud-gedreven detectie-engines te integreren. Dit zorgt voor vroegtijdige detectie en beperking, waardoor de verdediging tegen nieuwe aanvallen wordt versterkt.

Daarnaast helpen nieuwe detectiemogelijkheden met het proactief voorkomen van bedreigingen, zoals meddler-in-the-middle en phishingaanvallen via SaaS-platformen. Bovendien kan Advanced URL Filtering anticiperen op wel 88% van de schadelijke URL's en deze blokkeren om de beveiliging van het netwerk te garanderen. Ook nieuw is AI-gedreven Advanced Threat Prevention, dat is gebouwd om command-and-control (C2) aanvallen tegen te gaan die vaak worden verspreid via de red-teamtool Empire.

Nieuwe Next-Generation Firewalls

Palo Alto Networks kondigt daarnaast vijf nieuwe Next-Generation Firewalls aan. Het gaat om:

  • PA-7500 voor hoge prestaties: Aangedreven door specifieke ASIC's levert de PA-7500 beveiliging en meer dan 1,5 Tbps App-ID prestaties
  • PA-415-5G voor 5G-netwerken: Naarmate het wereldwijde bereik van 5G-netwerken blijft groeien, maken tegen 2026 naar schatting 15 miljard industriële bedrijfsmiddelen verbinding via 5G. PA-415-5G kan zowel zowel kabelverbindingen als 5G-connectiviteit beveiligen.
  • PA-450R voor de meest robuuste omstandigheden: Industriële organisaties kunnen nu gebruik maken van de PA-450R firewall die connectiviteit en beveiliging biedt voor hun OT omgevingen. De firewall is onder meer geschikt voor blootstelling aan extreme weersomstandigheden en grote temperatuurverschillen.
  • PA-5445 voor het beveiligen van datacenters en grote campuslocaties en PA-455 voor het beveiligen van organisaties die Power over Ethernet (PoE) nodig hebben.

John Grady, Principal Analyst, Enterprise Security Group, zegt: "Netwerkbeveiliging moet zich blijven ontwikkelen. Traditionele benaderingen kunnen het huidige aanvalslandschap niet bijhouden en uitdijende omgevingen hebben het beheer veel complexer gemaakt. Palo Alto Networks was een early adopter in het gebruik van AI in verschillende beveiligingsdiensten voor een effectievere detectie van bedreigingen. Door het gebruik van AI uit te breiden naar andere beveiligingsdiensten en naar het cloud-gedreven beheerplatform voor efficiëntere en proactieve operaties, blijft Palo Alto Networks inspelen op de belangrijkste pijnpunten waar organisaties mee te maken hebben."

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!