Wouter Hoeffnagel - 25 november 2023

Nvidia aangeklaagd door Frans automotive-bedrijf Valeo

Valeo, gespecialiseerd in auto-onderdelen, daagt Nvidia voor de rechter. De Franse partij stelt dat Nvidia zijn broncode heeft gestolen en zonder toestemming hergebruikt.

Nvidia aangeklaagd door Frans automotive-bedrijf Valeo image

Dit meldt Bloomberg op basis van de aanklacht. Een voormalig werknemers van Valeo, die inmiddels in dienst is van Nvidia, zou in 2021 tijdens een videogesprek per abuis via een gedeeld scherm code hebben gedeeld met Nvidia. Deze broncode houdt verband met software-oplossingen rondom parkeer- en rijondersteuning waar Valeo en Nvidia samen aan werken.

Duizenden bestanden bij vertrek meegenomen

De betrokken medewerker maakte later de overstap naar Nvidia. Voor zijn vertrek bij Valeo zou hij echter 6 Gb aan broncode en duizenden bestanden van het Franse bedrijf naar een privé-mailadres hebebn gestuurd. Deze medewerker is hiervoor eerder aangeklaagd en in september in Duitsland schuldig bevonden. De man moet een boete van ruim 14.000 euro betalen.

Nvidia ontkent in een brief gericht aan Valeo naar verluid betrokkenheid bij het incident. Het stelt geen interesse te hebben in de broncode, en de code zou alleen op de laptop van de medewerker opgeslagen zijn geweest. De medewerker zou daarnaast hebben verklaard de code slechts eenmaal te hebben gebruikt voor het bouwen van een interface met de technologie van Valeo. De broncode zou door de medewerker niet zijn verstrekt aan Nvidia zelf. Ook benadrukt Nvidia te hebben meegewerkt aan het onderzoek naar de medewerker.

Ondanks deze brief stapt Valeo echter toch naar de rechter. Het bedrijf diende op 7 november een officiële aanklacht in bij een Amerikaanse rechtbank.

DIC Awards BW tm 21-10-2024 Dutch IT Golf Cup BW tm 16-09-2024
Vertiv BN 01-07-2024 tm 05-08-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!