Witold Kepinski - 27 november 2023

Cloudprinter.com ontvangt nieuwe kapitaalinjectie

Cloudprinter.com, een Nederlands-Oekraïens-Amerikaanse scale-up, heeft nieuwe financieringsronde aangekondigd. Deze mijlpaal is opmerkelijk omdat het de eerste in zijn soort is die investeringen aantrekt van zowel Nederlandse als Oekraïense belanghebbenden, waaronder een belangrijke nieuwe Oekraïense investeerder.

Cloudprinter.com ontvangt nieuwe kapitaalinjectie image

Cloudprinter.com, geboren in Nederland en opererend met een dubbel hoofdkantoor in Oekraïne, heeft aanzienlijke geopolitieke en economische uitdagingen overwonnen om deze financiering veilig te stellen. Ondanks dat het merendeel van het personeelsbestand in Oekraïne is gevestigd, een regio die wordt getroffen door oorlog en economische instabiliteit, heeft het bedrijf met succes kritisch groeikapitaal veiliggesteld.

De investering kent een divers scala aan financiers, waaronder bestaande aandeelhouders zoals de Brabantse Ontwikkelingsmaatschappij, een family office en intern management. Met name u.ventures, de durfkapitaaltak van het Western NIS Enterprise Fund, heeft zich bij de financieringsronde aangesloten als een belangrijke nieuwe Oekraïense stakeholder.

"We zijn ongelooflijk enthousiast om te investeren in Cloudprinter.com", zegt Andrew Sorohan, Venture Director bij u.ventures. “Naar onze mening hebben ze het potentieel om een ​​van de eerste wereldwijd opererende eenhoorns uit Oekraïne te worden, vooral in de uitdagende periode na de grootschalige Russische invasie en oorlog. Hun baanbrekende benadering van print-on-demand-oplossingen is perfect sluit aan bij onze missie om economische groei en technologische vooruitgang te katalyseren."

Deze cruciale financieringsronde stuwt Cloudprinter.com van startup naar scale-up, met plannen voor een nog grotere financieringsronde volgend jaar gericht op het versnellen van het toch al indrukwekkende groeitraject van het bedrijf.

"Het was een reis vol uitdagingen en triomfen", zegt Marta Stetsko, Managing Director bij Cloudprinter.com. “Lange tijd werd onze aanwezigheid in Oekraïne beschouwd als een dealbreaker voor potentiële investeerders. Nu is het een van onze sterkste troeven geworden. Een groot deel van die kracht is ons ongelooflijke team in Lviv, Oekraïne, dat erin is geslaagd om een fantastisch platform ondanks alle uitdagingen en angsten. We zijn blij dat we partners hebben die onze visie delen."

Investeren in Cloudprinter.com is meer dan een slimme financiële beslissing. Het bedrijf beschikt over een uniek print-on-demand-platform met lokaal en mondiaal printbeheer, op maat gemaakt voor grote ondernemingen. Met behulp van geavanceerde API's en cloudtechnologie automatiseert het platform het gehele printproces, van bestelling tot levering. Cloudprinter.com biedt momenteel lokale printoplossingen aan in 104 landen en verbindt bedrijven met een wereldwijd netwerk van printserviceproviders voor efficiënte, kosteneffectieve en milieuvriendelijke printoplossingen.

Vertiv BW 01-07-2024 tm 05-08-2024 Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024
Dutch IT Golf Cup BN tm 16-09-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!