Witold Kepinski - 27 november 2023

PTC wordt strategische leverancier van Volkswagen Group met Codebeamer ALM-oplossing

PTC heeft aangekondigd dat het een strategische leveranciersrelatie is aangegaan met de Volkswagen Group. Deze is gericht op de invoering van PTC's Codebeamer Application Lifecycle Management (ALM)-oplossing, ter ondersteuning van de softwareontwikkeling voor de volgende generatie elektrische voertuigen van de Volkswagen Group en al zijn merken.

PTC wordt strategische leverancier van Volkswagen Group  met Codebeamer ALM-oplossing image

 Codebeamer zal naar verwachting een grotere efficiëntie mogelijk maken in de engineeringdisciplines van de Volkswagen Groep, met name in het kader van beheer van softwarerequierements, testmanagement en releasemanagement als essentieel onderdeel van de ontwikkeling van nieuwe elektrische voertuigen. Naarmate de relatie vordert, verwachten PTC en Volkswagen Group het gebruik van Codebeamer op te schalen naar meerdere technische teams van de Volkswagen Group om het totale softwareontwikkelingsproces te ondersteunen.

"Volkswagen Group en zijn portfolio van merken produceren enkele van de meest iconische voertuigen in de auto-industrie en PTC is verheugd om hun softwareontwikkeling en elektrificatiestrategie te ondersteunen met Codebeamer", aldus Jim Heppelmann, voorzitter en CEO van PTC. "Onze nauwe samenwerking met de Volkswagen Groep zal de inspanningen van PTC bevorderen om van Codebeamer de toonaangevende ALM-oplossing voor de auto-industrie te maken. We kijken ernaar uit om met de Volkswagen Groep samen te werken om Codebeamer tot een succes te maken en daarmee efficiëntere engineering voor elektrische voertuigen daadwerkelijk mogelijk te maken."

Een ALM-oplossing zoals Codebeamer is een belangrijk hulpmiddel om de efficiënte ontwikkeling van software mogelijk te maken en ervoor te zorgen dat de softwarecomponenten voor verschillende voertuigen nauwkeurig worden gepland, getest en vrijgegeven. PTC gaat nauw samenwerken met de Volkswagen Group. Dit betreft de transitie van reeds bestaande ALM-tools naar Codebeamer en de definitie en implementatie van software best practices voor de automotive-industrie. Het gebruik van Codebeamer door de Volkswagen Groep zal naar verwachting van belangrijke invloed zijn op e toekomstige prioriteiten en vereisten van de Codebeamer-roadmap en daarmee PTC in staat stellenALM-marktaandeel in de auto-industrie te winnen"Software en elektrificatie vertegenwoordigen de toekomst van de auto-industrie. De Volkswagen Group brengt deze twee samen om beter aan de verwachtingen van klanten te voldoen en een superieure rijervaring te bieden", aldus Klaus Blüm, hoofd IT Products & Architecture van de Volkswagen Group. "Volkswagen Group beschouwt PTC als een strategische leverancier voor onze productontwikkelings-strategie voor de hele Groep en we kijken uit naar onze samenwerking om van Codebeamer een succesvol hulpmiddel te maken voor onze softwareontwikkel- en vehicle-engineering teams."

Leanix BW 19 febr tm 17 maart 2024 Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29
Infopulse BW vierkant en liggend week 10 -2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!