Witold Kepinski - 28 november 2023

AWS introduceert thin client voor zakelijk gebruik

AWS onthult nieuwe bedrijfshardware om bedrijven te voorzien van eenvoudig te gebruiken virtuele desktops zo meldt de tech leverancier in een blog.

AWS introduceert thin client voor zakelijk gebruik image

Voor het eerst heeft AWS een consumentenapparaat aangepast tot een extern hardwareproduct voor AWS-klanten. 

Melissa Stein, productdirecteur voor End User Computing bij AWS, hield toezicht op het Amazon WorkSpaces Thin Client-project: "Klanten vertelden ons dat ze een goedkoper apparaat nodig hadden, vooral in omgevingen met een hoge omzet, zoals callcenters of betalingsverwerking", aldus Stein. "We zochten naar opties en ontdekten dat de hardware die we gebruikten voor de Amazon Fire TV Cube alle middelen bood die klanten nodig hadden om toegang te krijgen tot hun cloudgebaseerde virtuele desktops. Daarom hebben we een geheel nieuwe softwarestack voor dat apparaat gebouwd, en aangezien we dat niet deden We hoeven geen nieuwe hardware te ontwerpen en te bouwen, maar die besparingen geven we door aan klanten.”

In de computerwereld verwijst een ‘thin client’ vaak naar een eenvoudig hardwareapparaat dat is geoptimaliseerd voor de cloud – in dit geval de AWS Cloud. Door verwerkingskracht naar de cloud te verplaatsen, kunnen thin clients worden ontworpen als eenvoudige, goedkope apparaten zonder geavanceerde hardwaremogelijkheden, aldus AWS.

'Draai een rondje rond de Amazon WorkSpaces Thin Client en je zult geen zichtbare verschillen opmerken met de Fire TV Cube. In plaats van verbinding te maken met uw entertainmentsysteem, verbinden de USB- en HDMI-poorten echter randapparatuur die nodig is voor productiviteit, zoals dubbele monitoren, muizen, toetsenborden, camera's, headsets en dergelijke. Binnenin het apparaat eindigen de overeenkomsten. De Amazon WorkSpaces Thin Client heeft speciaal gebouwde firmware en software; een besturingssysteem dat is ontworpen voor werknemers die snelle, eenvoudige en veilige toegang nodig hebben tot applicaties in de cloud; en software waarmee IT dit op afstand kan beheren', zo meldt AWS.

Lees alle details hier.

Leanix BW 19 febr tm 17 maart 2024 Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29
Arctic Wolf BN Gated Content

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!