Witold Kepinski - 29 november 2023

HPE boekt meer omzet en winst in boekjaar 2023

Hewlett Packard Enterprise (HPE) heeft de financiële resultaten bekendgemaakt voor het vierde kwartaal en het volledige jaar eindigend op 31 oktober 2023. De omzet voor het hele jaar 2023 bedraagt 29,1 miljard dollar, een stijging van 2% en 5,5% in constante valuta vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. De winst steeg naar 2,025 miljard dollar.

HPE boekt meer omzet en winst in boekjaar 2023 image


De financiële resultaten vierde kwartaal boekjaar 2023 bedraagt 7,4 miljard dollar, een daling van 7% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar en 6% bij constante wisselkoersen. De nettowinst steeg naar 642 miljoen dollar.

"In het fiscale jaar 2023 heeft HPE duidelijk aangetoond dat onze strategische investeringen en buitengewone innovatie over de hele wereld groeigebieden Edge, Hybrid Cloud en AI vinden weerklank bij klanten", zegt Antonio Neri (foto), president en CEO van Hewlett Packard Enterprise. "We hebben dit jaar recordprestaties geleverd op basis van belangrijke financiële maatstaven. Onze gestage uitvoering resulteerde in hogere omzet en verdere marge expansie, grotere bedrijfswinst en recordbrekende non-GAAP verwaterde nettowinst per aandeel en vrije kasstroom. Nu we blijven profiteren van de groeiende marktkansen – vooral omdat de interesse van klanten in AI blijft exploderen – heb ik vertrouwen in ons vermogen om substantiële rendementen opleveren voor onze aandeelhouders, vandaar dat we het dividend in boekjaar 2024 verhogen.”

“De vooruitgang die we boeken in lijn met onze edge-to-cloud-strategie is duidelijk zichtbaar in onze top- en bottom-line resultaten”, aldus Jeremy Cox, senior vice president en interim CFO van Hewlett Packard Enterprise. “Gezien onze gedisciplineerde uitvoering en focus "We hebben het vierde kwartaal en het boekjaar 2023 sterk afgesloten binnen een ongelijke IT-markt. We zien veelbelovende indicatoren voor een aanhoudende vraag in de gebieden van de markt die we prioriteit geven, vooral op het gebied van AI."

Segmentresultaten vierde kwartaal boekjaar 2023

• De omzet van Intelligent Edge bedroeg $1,4 miljard, een stijging van 41% ten opzichte van de periode vorig jaar in werkelijke dollars en 40% in constante valuta (1) , met een operationele winstmarge van 29,5%, vergeleken met 13,3% in de periode vorig jaar.

• De omzet uit High Performance Computing & Artificial Intelligence (“HPC & AI”) bedroeg $1,2 miljard, een stijging van 37% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar in werkelijke dollars en 38% in constante valuta (1), met een operationele winstmarge van 4,7%, vergeleken met 3,5% ten opzichte van de periode vorig jaar.

• De computeropbrengsten bedroegen $2,6 miljard, een daling van 31% ten opzichte van de periode vorig jaar in werkelijke dollars en 30% in constante valuta (1) , met een operationele winstmarge van 9,8%, vergeleken met 14,9% ten opzichte van de periode vorig jaar.

• De opbrengsten uit opslag bedroegen $1,1 miljard, een daling van 13% ten opzichte van de periode vorig jaar in werkelijke dollars en 12% in constante valuta (1) , met een operationele winstmarge van 8,1%, vergeleken met 15,4% ten opzichte van de periode vorig jaar.

• De opbrengsten uit Financial Services bedroegen $876 miljoen, een stijging van 2% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar in werkelijke dollars en stabiel bij constante wisselkoersen (1) , met een operationele winstmarge van 8,9%, vergeleken met 11,1% ten opzichte van de periode vorig jaar. Netto portefeuillevermogen van $13,1 miljard, een stijging van 4,3% ten opzichte van de periode vorig jaar in werkelijke dollars en een stijging van 2,2% bij constante valuta (1) . Het bedrijf behaalde een rendement op eigen vermogen van 15,3%, een daling van 2,7 punten ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Dividend

De Raad van Bestuur van HPE heeft een regulier dividend in contanten van $ 0,13 per aandeel op de gewone aandelen van het bedrijf bekendgemaakt, betaalbaar op 11 januari 2024, aan geregistreerde aandeelhouders op het moment van sluiting van de beurs op 13 december 2023.

Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29 Infopulse BW vierkant en liggend week 10 -2024
Infopulse BW vierkant en liggend week 10 -2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!