Wouter Hoeffnagel - 30 november 2023

Amazon introduceert zakelijke generatieve AI-tool Q

Amazon introduceert de zakelijke generatieve AI-tool Q. De chatbot is specifiek gericht op de zakelijke markt en integreert met Amazon Web Services (AWS). Q kan onder meer content genereren en vragen beantwoorden op basis van interne data van bedrijven.

Amazon introduceert zakelijke generatieve AI-tool Q image

De Amerikaanse techgigant wil Q integreren met data van bedrijven zelf, zoals diverse informatiebronnen, code en allerlei systemen. Denk daarbij onder meer aan Amazon S3, Dropbox, Google Drive en Microsoft 365. Amazon benadrukt dat deze informatie nooit gebruikt wordt voor het trainen van onderliggende AI-modellen.

Werknemers ondersteunen

De chatbot kan interne informatie gebruiken bij het ondersteunen van werknemers. Onder meer door hen assistentie te bieden bij het maken van keuzes en oplossen van problemen, maar ook door hun creativiteit naar een hoger niveau te tillen en content te genereren.

De toegang tot data die Q geeft is per werknemer af te stemmen. Dat betekent in de praktijk dat de chatbot bijvoorbeeld alleen bepaalde gebruikers toegang geeft tot specifieke gevoelige informatie. Of juist bepaalde data voor specifieke gebruikers afschermt.

Q is op dit moment beschikbaar in preview-versie. Amazon wil de tool op korte termijn breder beschikbaar maken, maar deelt hiervoor geen tijdspad. Meer informatie is hier beschikbaar.

Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29 Leanix BW 19 febr tm 17 maart 2024
Schneider Electric BN start week 27 tm week 29

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!