Wouter Hoeffnagel - 30 november 2023

Oribi Groep neemt Bouwpas over

Oribi Groep neemt Bouwpas over. De partijen bundelen hun krachten en willen zo een breder palet aan oplossingen bieden omtrent toegangscontrole op de bouwplaats.

Oribi Groep neemt Bouwpas over image

Met de overname verstevigt Oribi Groep haar positie in de bouwsector, een van de strategische eindmarkten van de groep. Bouwpas specialiseert zich in oplossingen voor registratie, toegangsbeheer, onboarding en compliance Sinds de samenwerking met software-investeerder Main Capital Partners (“Main”) in 2021, is Bouwpas de vierde overname van de Oribi Groep.

Registratie van arbeidskrachten en toegangscontrole

Bouwpas is opgericht in 2014 en beschikt over een hoofdkantoor in Haarlem. Het biedt een digitaal platform aan voor de registratie van arbeidskrachten en toegangscontrole op de bouwplaats. Hiermee bedient Bouwpas meer dan 70 hoofdaannemers en diverse onderaannemers. Met koppelingen en partnerships helpt Bouwpas haar klanten te voldoen aan toenemende wet- en regelgeving door middel van onder andere ID-, certificaat- en toegangscontrole.

De focus van Bouwpas sluit aan bij Oribi's aanbod van schaalbare oplossingen voor identiteits- en toegangsbeheer. Met behulp van Bouwpas wil Oribi haar marktpositie in de bouwsector versterken. De rol van identiteits- en toegangsbeheer is de laatste jaren in deze sector gegroeid, onder meer door toenemende veiligheidsmaatregelen en het belang van compliance en gegevensbescherming.]

Eerder dit jaar sloeg Oribi al de handen ineen met Certwell, specialist in certificaatbeheer in sectoren als de bouw, energie en logistiek.

Leanix BW 19 febr tm 17 maart 2024 Infopulse BW vierkant en liggend week 10 -2024
Netgear banner liggend start week 14

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!