Witold Kepinski - 01 december 2023

HPE annonceert AI-native-architectuur en hybrid cloud toepassingen

Hewlett Packard Enterprise HPE) kondigde tijdens HPE Discover Barcelona 2023 de nieuwe reeks AI-native en hybrid cloudoplossingen aan voor machine learning-ontwikkeling, data analytics, AI-geoptimaliseerde file storage, AI-tuning en -inferencing, en professionele diensten.

HPE annonceert AI-native-architectuur en hybrid cloud toepassingen image

Deze oplossingen combineren HPE’s positie in hybrid cloud, supercomputing en AI/ML-software om organisaties te helpen AI-gedreven bedrijven te worden. Allemaal geleverd door middel van een open, full-stack AI-native-architectuur met een mix van software en infrastructuur die speciaal is ontworpen om de AI-levenscyclus te versnellen. De nieuwe producten verlagen bovendien IT-barrières en leveren een full-stack AI-native aanbod waarmee organisaties hun AI-modellen effectief kunnen trainen, tunen en inferenceen, van edge tot cloud.

Nieuwe AI-native-architectuur en hybrid cloudoplossingen voor GenAI

Generatieve AI (GenAI)-workloads zijn rekenintensief en moeten enorme hoeveelheden data efficiënt kunnen verwerken. Als bedrijven GenAI, deep learning, computer vision of klassieke machine learningmodellen effectief willen integreren, moeten ze hun cloud-native-omgeving uitbreiden met een AI-native aanpak. 

Het HPE GreenLake cloudplatform moet deze evolutie in IT te realiseren met een open, full-stack AI-native architectuur die de volgende kenmerken bevat:

 • Data-first pijplijn om publieke en bedrijfseigen data te beheren in multi-gen IT.
 • AI-levenscyclusbeheer om workflows voor training, tuning en inferencing te versnellen.
 • Hybride ontwerp om AI overal te runnen met databescherming van edge tot cloud.
 • High-performance interconnects voor intelligente connectiviteit en trafficbeheer voor grote clusters.
 • Supercomputer-DNA in het hele aanbod met een duurzaam ontwerp om de grootste modellen te trainen.
 • Open ecosysteem voor keuzevrijheid zonder lock-in.

Nieuwste oplossingen aangekondigd tijdens HPE Discover Barcelona 2023

Tijdens HPE Discover Barcelona 2023 kondigde HPE een nieuwe reeks AI-native-oplossingen aan:

1. AI-native oplossing in combinatie met NVIDIA versnelt de time-to-value

HPE werkt samen met NVIDIA om een enterprise-class, full-stack GenAI oplossing te leveren: HPE breidt de strategische samenwerking met NVIDIA uit om een enterprise computingoplossing te bouwen voor GenAI. De gezamenlijk ontwikkelde, vooraf geconfigureerde AI-tuning- en inferencingoplossing helpt ondernemingen van elke omvang om snel foundation models aan te passen door eigen data en productie-applicaties overal in te zetten, van edge tot cloud. Deze oplossing maakt het ontwikkelen en implementeren van een GenAI-infrastructuur makkelijker.

HPE versnelt AI-training met nieuwe kant-en-klare oplossing aangedreven door NVIDIA: HPE kondigde onlangs een nieuwe supercomputing oplossing aan voor GenAI, ontworpen voor grote bedrijven, onderzoeksinstellingen en overheidsorganisaties om modellen te trainen en tunen, en AI-toepassingen te ontwikkelen. De kant-en-klare oplossing verbetert de time-to-value en versnelt de training en tuning van AI-modellen met behulp van privédatasets door supercomputingtechnologie en softwaretools te bieden om snellere AI-toepassingen en ML-modellen te bouwen.

"Generative AI inspireert bedrijven om hun organisatie opnieuw uit te vinden", zegt Manuvir Das, vice president enterprise computing, NVIDIA. "Onze uitgebreide samenwerking met HPE helpt bedrijven gebruik te maken van full-stack, accelerated computing en software van NVIDIA om het meeste uit de kracht van generative AI te halen."

2. AI-native-infrastructuur, software en diensten voor AI-modelontwikkeling en -implementatie

HPE GreenLake for File Storage verhoogt de prestatiedichtheid en doorvoer voor veeleisende AI workloads: HPE GreenLake for File Storage, een efficiënt all-flash platform voor ongestructureerde data met een operationele cloud-ervaring, houdt de grootschalige AI-workloads van klanten bij terwijl ze groeien en evolueren. Nieuwe verbeteringen versnellen de training en tuning van AI-modellen, waaronder GenAI en large language models (LLM's), en versnellen data-aggregatie en -voorbereiding. Ondersteuning voor 30TB NVMe SSD's en connectiviteit met de nieuwe NVIDIA Quantum-2 InfiniBand voor GPU-centric compute zijn vanaf vandaag te bestellen. Toekomstige verbeteringen zullen de capaciteitsdichtheid en doorloop verzevenvoudigen* en zijn in de eerste helft van 2024 beschikbaar.

HPE Machine Learning Development Environment Software als managed service via AWS en andere cloudproviders is nu beschikbaar als managed service met een complete, aanpasbare, cloud-managed ervaring voor AI/ML-modeltraining.

 • Versnel en implementeer GenAI-initiatieven op een veilige manier met een flexibele managed service die het volledige AI/ML traject van een bedrijf ondersteunt.
 • Verminder de complexiteit en operationele overhead met een managed service voor AI/ML-modeltraining om de ontwikkelingstijd van modellen te versnellen.
 • Maak AI/ML-modeltrainingsinfrastructuur toekomstbestendig.
 • Vergroot de toepassing van AI met nieuwe GenAI studiomogelijkheden om snel prototypes te maken en modellen te testen.

HPE Ezmeral Software biedt een toekomstbestendige hybride SaaS basis voor data, analytics en AI: nieuwe verbeteringen aan HPE Ezmeral Software vereenvoudigen en versnellen data, analytics en AI met een end-to-end platform dat werkt in hybrid multi-cloud omgevingen.

 • Krijg sneller inzicht in de gehele analytics lifecycle met de kracht van een hybrid data lakehouse dat GPU- en CPU-geoptimaliseerd is en data kan beheren, openen en analyseren in elke NFS- of S3-oplossing.
 • Verbeterde modeltraining en -tuning in HPE Ezmeral Unified Analytics Software via diepgaande integratie met HPE Machine Learning Development Environment Software.
 • Optimaliseer NVIDIA GPU allocaties tussen workloads en gebruikers met GPU-aware mogelijkheden in HPE Ezmeral Unified Analytics Software.
 • Krijg toegang tot uitgebreide externe integraties met Whylogs voor model observability en Voltron Data voor GPU-versnelde queries.

Ook beschikbaar als HPE GreenLake Flex Solution: de nieuwe enterprise computingoplossing voor GenAI is ook beschikbaar als een HPE GreenLake Flex Solution, inclusief HPE GreenLake for File Storage. Zerto Cyber Resilience Vault software beschermt AI-modellen en databronnen en OpsRamp software biedt zichtbaarheid en automatisering gedurende de AI-levenscyclus in multi-vendor, multi-cloudomgevingen.

HPE Services om de overstap naar AI te bevorderen: HPE Services biedt nu een breed aanbod van adviesdiensten, opleidingsmogelijkheden en implementatie-oplossingen. De nieuwe AI-diensten begeleiden klanten tijdens elke stap van het proces: van GenAI en LLM ontdekking tot implementatie. Klanten kunnen zo de optimale operationele modellen en hybrid cloud datastrategieën ontwikkelen die nodig zijn om oplossingen te bouwen, implementeren en schalen tot transformatieve resultaten. Deze uitgebreide diensten worden ondersteund door nieuwe Global Centers of Excellence voor AI en Data.

3. Taiga Cloud werkt samen met HPE om zijn GenAI cloud van energie te voorzien

Taiga Cloud, een bedrijf van Northern Data Group, werkt nu samen met HPE om cloudservices mogelijk te maken met behulp van HPE Cray XD supercomputers. Taiga Cloud biedt toegang tot meer dan 27.000 NVIDIA H100, A100 en NVIDIA RTX A6000 GPU’s, verbonden door middel van NVIDIA BlueField DPU’s en het NVIDIA Quantum-2 InfiniBand platform.

"De data-intensiteit van generative AI workloads vraagt om een andere benadering van cloud computing, waarbij één enkele workload enorme hoeveelheden data kan verwerken. We hebben ervoor gekozen om samen te werken met HPE om Europa's eerste 100% CO2-neutrale Generative AI cloud te bouwen, omdat HPE het belang begrijpt van een toekomstbestendige manier van denken. Hun AI-native architectuur weerspiegelt onze veranderende wereld waarin supercomputing met open ecosystemen moet integreren met duurzaamheid om AI te democratiseren en de meest innovatieve ideeën tot leven te brengen," zegt Karl Havard, managing director van Taiga Cloud.

Beschikbaarheid

De enterprise computingoplossing voor generatieve AI is beschikbaar vanaf januari 2024. De HPE Services voor AI, managed services voor HPE Machine Learning Development Environment Software en updates voor HPE Ezmeral Software zijn nu beschikbaar.

Vertiv BW 01-07-2024 tm 05-08-2024 Dutch IT Golf Cup BW tm 16-09-2024
Dutch IT Security Day BN tm 15-10-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!