Witold Kepinski - 01 december 2023

Celonis neemt Symbioworld over

Fortino Capital, een Europese investeringsmaatschappij die zich richt op sterk groeiende B2B-softwareoplossingen, kondigt aan dat Celonis, de wereldwijde speler in proces mining, het Duitse Symbioworld GmbH heeft overgenomen. Symbioworld is een AI-gedreven leverancier van software voor bedrijfsprocesbeheer. Voor Fortino Capital betekent dit de eerste verkoop van een investering in Duitsland.

Celonis neemt Symbioworld over image

Fortino Capital investeerde aanvankelijk in Symbio in december 2022, omdat het bedrijf een sterke organische groei liet zien met een vast en terugkerend klantenbestand. Na de investering heeft Fortino het Symbio management bijgestaan in het verder professionaliseren van het bedrijf en het benutten van het groeipotentieel. Fortino ondersteunde Symbio in het versnellen van de groei door operationele ervaring te bieden als Saas B2B-investeerder. Gedurende de participatie van Fortino Capital heeft Symbio een aanzienlijke groei doorgemaakt, mogelijk gemaakt door nieuwe productinnovaties gericht op AI, de implementatie van een verfijnde go-to-market strategie en verdere internationalisering.

Philipp Remy, partner bij Fortino Capital, legt uit: "De overname van Symbio door Celonis symboliseert een belangrijke gebeurtenis in de markt, omdat de twee bedrijven nu managers en medewerkers kunnen voorzien van een geïntegreerde end-to-end proceservaring om proces best practices toe te passen in combinatie met real-time performance metrics en monitoring. We willen het Symbio team bedanken voor ons sterke partnership en de zeer succesvolle weg die we samen hebben afgelegd. Met de lancering van de Symbio AI Copilot dit jaar, heeft Symbio opnieuw een grote stap voorwaarts gezet in haar positie als koploper in Business Process Management. Fortino heeft het Symbio management ondersteund bij het bedenken en lanceren van deze productinnovatie in de beginfase van haar participatie met een sterk toenemende en grote klantvraag en bijbehorende commerciële tractie. We wensen het Symbio en Celonis team het allerbeste toe in hun missie om procesintelligentie naar alle bedrijven over de hele wereld te brengen."

Oliver Zeller, CEO en medeoprichter van Symbio, voegt toe: "Door de krachten te bundelen met Celonis hebben we een ongelofelijke kans om op een schaalbare manier procesintelligentie, die op werknemers gericht is, mogelijk te maken. Het combineren van Celonis' toonaangevende process mining technologie met Symbio's mogelijkheid om medewerkers in staat te stellen om eenvoudig alle relevante processen en informatie op te halen via AI search en persoonlijke Copilot-capaciteit, zorgt voor een game-changer in processintelligentie voor onze klanten. Ik wil Philipp en het hele Fortino team bedanken voor de ondersteuning met hun uitmuntende operationele expertise en onberispelijke inzet, waardoor Symbio snel kon profiteren van de juiste strategische focus, wat duidelijk zichtbaar is in ons versnelde groeitraject."

Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BW V6 Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BW V5
Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BN V6

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!