Witold Kepinski - 30 november 2023

Janet Truncale wordt CEO van EY

EY maakt bekend dat Janet Truncale is verkozen tot de volgende EY Global Chair en CEO, met ingang van 1 juli 2024. Janet zal de huidige EY Global Chair en CEO Carmine Di Sibio opvolgen, die op 1 juli 2024 terugtreedt.

Janet Truncale wordt CEO van EY image

Janet is momenteel werkzaam als Regional Managing Partner, EY Americas Financial Services Organization (FSO). In deze rol leidt ze een divers team van meer dan 14.000 professionals in heel Amerika. Janet werkt nauw samen met klanten van EY om een ​​financiële dienstverleningssector op te bouwen waarin financiële instellingen worden vertrouwd en floreren, de financiële doelstellingen van klanten haalbaar zijn en de wereldeconomie gezond, groeiend en veilig is.

Voorheen was Janet Managing Partner voor Americas FSO Assurance, waar ze de auditkwaliteit verbeterde en leiding gaf aan de strategie, operaties en het management van 3.000 professionals.

Di Sibio zegt: “Janet is een uitzonderlijke leider, met een sterke basis in het bedienen van klanten in alle activiteiten van EY. Ze is een geweldige keuze om onze organisatie door het volgende hoofdstuk van haar geschiedenis te leiden. Ik geloof echt dat Janet de mensen en partners van EY zal inspireren door haar sterke nadruk op cultuur en haar diepgaande ervaring.”

Truncale voegde hieraan toe: “Het zal echt een eer zijn om deze geweldige organisatie te leiden. Het werk dat we doen om kansen te creëren voor onze mensen en klanten, en onze rol op de kapitaalmarkten, definiëren EY als organisatie, en ik zou niet trotser kunnen zijn dat ik deze kans krijg.

“Ik ben geïnspireerd door het voorbeeld dat Carmine heeft gegeven, waarbij ze de intentie heeft gewekt om leiders in hun vakgebied te zijn, waarbij ze zich richten op het voorop blijven lopen op het gebied van technologie en vooral het personifiëren van de waarden van EY.”

Als Global Chair en CEO leidde Di Sibio de ontwikkeling van NextWave, de eerste mondiale strategie van de beroepsgroep gericht op het creëren van waarde op de lange termijn voor alle belanghebbenden – EY-mensen, partners, klanten en de samenleving – voortbouwend op de EY-doelstelling: Bouwen aan een beter werkende wereld . De strategie, die de nadruk legde op mondiale integratie, klantgerichtheid, een focus op de ontwikkeling van EY-mensen en op het creëren van toonaangevende technologie, leidde tot een samengesteld jaarlijks groeipercentage van 9,5% en een extra omzet van 13 miljard dollar tijdens zijn ambtstermijn. Di Sibio heeft transformatieve veranderingen teweeggebracht door gedurfde investeringen in opkomende technologie, kunstmatige intelligentie (waaronder de lancering van het EY.ai-platform ter waarde van 1,4 miljard dollar) en innovatie. Di Sibio voerde ook een toekomstgerichte evaluatie van de organisatie uit en pleitte ervoor om de industrie als disruptor te leiden via Project Everest. Hoewel het project geen vooruitgang boekte, vormde het zowel EY als het professionele dienstverleningslandschap.

Onder zijn leiding heeft EY gedurfde toezeggingen gedaan op het gebied van duurzaamheid, waaronder de benoeming van EY's eerste Chief Sustainability Officer en het leiden van de Big Four in hun streven om in 2025 CO2-negatief te zijn, waarbij EY zijn broeikasgasemissies sinds 2019 met meer dan 40% heeft verminderd. Carmine heeft ook is gepassioneerd door het versnellen van de diversiteits-, gelijkheids- en inclusieagenda binnen en buiten EY, inclusief het sponsoren van een Global Social Equity Task Force in 2020, en het verhogen van het percentage vrouwen in de Global Executive Board tot 33%.

Di Sibio werd in 2019 verkozen tot EY Global Chair en CEO en was de afgelopen 11 jaar lid van de EY Global Executive.

Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BW V6 Infopulse BW 13-06-2024 tm 20-06-2024
ALSO BW 03-06-2024 tm

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!