Witold Kepinski - 02 december 2023

Insight neemt Google Cloud specialist SADA over

Insight Enterprises, een Solutions Integrator die het succes van klanten stimuleert door middel van digitale innovatie, heeft aangekondigd dat het de overname heeft afgerond van SADA , een cloud specialist en technologieadviesbureau en zesvoudig Google Cloud Partner of the Year.

Insight neemt Google Cloud specialist SADA over image

De overname bevordert de strategie van Insight en versterkt zijn unieke positie als toonaangevende Solutions Integrator die marktleidende multicloud-oplossingen op schaal aanbiedt, aldus Insight.

SADA voegt expertise en schaalgrootte toe en verbetert het cloudaanbod van Insight aan klanten. De overname versterkt de huidige positie van Insight als leverancier van cloud-, data-, kunstmatige intelligentie, cybersecurity en intelligente edge-oplossingen en -diensten in hyperscale ecosystemen van Microsoft Azure, Google Cloud en Amazon Web Services (AWS).

“De samenwerking van SADA met Google Cloud zal ons vermogen vergroten om klanten te bedienen die in meerdere clouds opereren, en de acceptatie van veelgevraagde technologieën zoals GenAI versnellen”, aldus Dee Burger, president van Insight North America. “Met deze overname zetten we een belangrijke stap voorwaarts om de toonaangevende Solutions Integrator te worden, gericht op de meest kritische segmenten van marktgroei: cloud, data, AI, cybersecurity en edge. Daarnaast voegen we ook de Google Cloud-klanten van SADA toe aan ons portfolio, samen met gespecialiseerde Google Cloud-verkoop- en technische bronnen.”

Tony Safoian, president en CEO van SADA, zei: “We brengen naar Insight zowel een sterke technische en servicereputatie binnen het Google Cloud-ecosysteem als diepgaande expertise in het Google Cloud-oplossingenportfolio. Dankzij de middelen van Insight, het wereldwijde klantenbestand en de brede technologiepartnerschappen kunnen we sneller uitbreiden naar nieuwe markten en de kracht van Google Cloud naar nog meer klanten brengen.”

Als Google Cloud Premier Partner beschikt SADA over technische capaciteiten voor de gehele Google Cloud-stack en is gespecialiseerd in Google Cloud-prioriteitsworkloads. Door de overname van SADA kan Insight verder profiteren van de groeiende trend van multicloud-adoptie, waardoor de voortgang van Insight in de richting van zijn strategische doelstelling om clouddiensten en -oplossingen te laten groeien, wordt versneld.

De expertise en schaalbaarheid van Insight met Microsoft Azure en AWS, gecombineerd met de robuuste Google Cloud-vaardigheid van SADA, maakt Insight tot een uitgebreide multicloud-provider, zo beweert Insight.

Belangrijke win-win onderdelen van deze overname zijn onder meer:

  • Door de overname worden ongeveer 850 professionals toegevoegd die zich inzetten voor het Google Cloud-ecosysteem, waardoor het totale team van Insight wordt uitgebreid tot meer dan 14.500 teamgenoten in 26 landen om klanten wereldwijd te bedienen.
  • SADA is een Google Cloud Premier Partner met 10 Google Cloud-specialisaties, waaronder beveiliging, infrastructuur, cloudmigratie, data-analyse, applicatieontwikkeling, locatie-intelligentie en machine learning.
  • Insight heeft een miljarden omzet relatie met Microsoft en is de wereldwijde Microsoft Solution Assessments Partner of the Year 2023 en een Azure Expert Managed Service Provider. Insight heeft meer dan 65 Microsoft Partner of the Year-prijzen gewonnen en onderhoudt 22 Microsoft-specialisaties.
  • Insight is een AWS Advanced Tier Services-partner met vier competenties (Migration, Microsoft Workloads, DevOps, Security).

Leanix BW 19 febr tm 17 maart 2024 Infopulse BW vierkant en liggend week 10 -2024
Schneider Electric BN start week 27 tm week 29

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!