Witold Kepinski - 04 december 2023

Company.info wordt officieel erkend serviceprovider van Kamer van Koophandel

Company.info en KVK hebben een serviceprovider contract getekend met als doel om de privacybelangen van ingeschrevenen in het Handelsregister en het belang van rechtszekerheid voor ondernemers nog beter in balans te brengen. Als serviceprovider krijgt Company.info vanaf december toegang tot de meest complete en actuele Handelsregistergegevens. Daarnaast is Company.info officieel gerechtigd om niet-openbare Handelsregistergegevens aan te bieden aan afnemers die daartoe geautoriseerd zijn.

Company.info wordt officieel erkend serviceprovider van Kamer van Koophandel image

KVK en Company.info hebben een set aan serviceprovider overeenkomsten gesloten die de samenwerking tussen Company.info en KVK in een nieuwe fase brengt. Inzet van deze hernieuwde samenwerking is het nog beter in balans brengen van de privacybelangen van ingeschrevenen en het belang van rechtszekerheid voor ondernemers.

Serviceproviders moeten aan strenge voorwaarden voldoen

Alleen partijen die aan alle strenge voorwaarden op het gebied van privacy en rechtszekerheid voldoen, komen in aanmerking voor de officieel erkende status van serviceprovider van KVK. Enkele voorbeelden van die voorwaarden zijn een ISO-certificering, het niet hergebruiken van niet-openbare gegevens, het doorleggen van privacy voorwaarden naar afnemers, het periodiek doen van privacy impact assessments en het hanteren van duidelijke bronvermelding in producten en diensten.

Toegang tot nieuwe, realtime mutatieservice

Organisaties die officieel erkend serviceprovider van KVK zijn, krijgen exclusief toegang tot de meest complete en actuele huidige én toekomstige diensten van KVK. Company.info krijgt dan ook vanaf december toegang tot de nieuwe, realtime mutatieservice van KVK. Met deze service wordt Company.info direct op de hoogte gebracht van wijzigingen in het Handelsregister, zoals een naamwijziging, wijziging van rechtsvorm, nieuwe functionarissen, nieuwe inschrijvingen en uitschrijvingen. Deze updates voert Company.info voor haar klanten door in het dataplatform. Voorheen werd Company.info al op de hoogte gehouden van wijzigingen in het Handelsregister, maar dat gebeurde met een vertraging tot wel twee weken. Deze ontwikkeling zorgt dus voor een belangrijke injectie aan datakwaliteit en rechtszekerheid voor de klanten en gebruikers van Company.info.

Daarnaast krijgt Company.info deze officieel erkende serviceprovider status ook om niet-openbare Handelsregistergegevens aan te bieden. Deze zijn alleen beschikbaar voor klanten die daartoe geautoriseerd zijn door KVK, zoals advocatenkantoren, deurwaarders, financiële instellingen en overheden.

Matthijs Tetteroo, CEO Company.info, is erg blij met deze ontwikkeling: “Handelsregistergegevens blijven een belangrijke grondstof in het dataplatform van Company.info. De afgelopen jaren hebben we veel juridische meningsverschillen en procedures gehad met KVK. Ik ben erg blij dat we, ondanks de lopende juridische procedure over het databankenrecht, succesvol met KVK kunnen samenwerken om belangrijke onderwerpen als privacy en rechtszekerheid nog beter in te regelen. Beide partijen verdienen daarvoor een groot compliment.”

Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BW V6 Darktrace BW 28-05 tm 18-06-2024
Darktrace BN en BW 04-06-2024 tm 18-06-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!