Witold Kepinski - 03 december 2023

AWS introduceert nieuwe mogelijkheden in Amazon Bedrock

AWS introduceert een aantal innovaties in Amazon Bedrock die meer modelkeuzes en krachtige mogelijkheden bieden. Dit maakt het voor klanten eenvoudiger om generatieve AI-toepassingen op maat te ontwikkelen en te schalen.

AWS introduceert nieuwe mogelijkheden in Amazon Bedrock image

Amazon Bedrock is een volledig beheerde service die op eenvoudige wijze toegang biedt tot verschillende toonaangevende taalmodellen en basismodellen van AI21 Labs, Anthropic, Cohere, Meta, Stability AI en Amazon. 

Daarnaast beschikken klanten over een brede set aan functies die nodig zijn om generatieve AI-toepassingen te bouwen. Deze uitbreiding vereenvoudigd de ontwikkeling van zulke toepassingen, terwijl de integriteit en beveiliging van data volledig gewaarborgd blijven. 

De innovaties zorgen volgens AWS voor een betere toegankelijkheid van generatieve AI. Organisaties krijgen nog meer keuze uit toonaangevende modellen en nieuwe mogelijkheden om deze te evalueren. Daarnaast kunnen modellen eenvoudig worden aangepast met relevante en bedrijfseigen gegevens met behulp van tools waarmee de uitvoering van complexe taken kan worden geautomatiseerd. 

Ook voorziet AWS organisaties van garanties om toepassingen op een verantwoorde wijze te ontwikkelen en implementeren. Het nieuwe aanbod bestaat uit de volgende onderdelen:

  • De nieuwste modellen van Anthropic, Cohere, Meta, Stability AI en Amazon breiden de keuze voor klanten uit met toonaangevende modellen om diverse use cases te ondersteunen.
  • Model Evaluatie op Amazon Bedrock ondersteunt organisaties bij het evalueren, vergelijken en selecteren van het beste model voor hun use cases en specifieke behoeften.
  • Kennisbanken voor Amazon Bedrock maken het eenvoudiger om generatieve AI-toepassingen te bouwen die bedrijfseigen data gebruiken en zo een aangepaste en actuele respons te geven.
  • Klanten beschikken over meer opties om modellen aan te passen in Amazon Bedrock met ondersteuning voor modellen van Cohere Command, Meta Llama 2 en Amazon Titan; Anthropic's Claude volgt binnenkort.
  • Met Agents voor Amazon Bedrock kunnen bedrijven generatieve AI-toepassingen op veilige en integere wijze in een breed scala aan gelaagde bedrijfstaken plannen en uitvoeren.
  • Guardrails voor Amazon Bedrock helpt organisaties waarborgen te implementeren die zijn aangepast aan hun generatieve AI-toepassingen en zijn afgestemd op hun strategie voor een verantwoorde toepassing van AI.


Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Infopulse BW vierkant en liggend week 10 -2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!