Witold Kepinski - 06 december 2023

AWS kondigt drie serverloze innovaties aan

Amazon Web Services introduceert drie nieuwe serverless innovaties als onderdeel van haar Database- & Analytics-portfolio dat klanten helpt hun data-infrastructuur snel en eenvoudig op te schalen om hun meest kritische use cases te ondersteunen.

AWS kondigt drie serverloze innovaties aan image

Zo lanceert AWS de Amazon Aurora Limitless Database, een oplossing die automatisch voorbij schrijflimieten voor ontwikkelaars schaalt, wat aanzienlijke tijd bespaart in vergelijking met gangbare oplossingen. 

De tweede innovatie - Amazon ElastiCache Serverless - maakt het mogelijk om binnen een minuut hoog presterende caches te creëren en schaalt direct verticaal en horizontaal om de meest veeleisende toepassingen van klanten te ondersteunen zonder dat het nodig is de infrastructuur te beheren. 

De derde innovatie - Amazon Redshift Serverless - maakt gebruik van AI om workloads te voorspellen, waarbij resources automatisch worden geoptimaliseerd en geschaald voor verbeterde prijs-prestatiedoelstellingen. 

De drie innovaties illustreren de commitment van AWS om het beheer van data-infrastructuren te vereenvoudigen, zodat klanten kunnen innoveren zonder dat provisioning en scaling nodig is.

Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BW V6 Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BW V5
Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BN V5

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!