Wouter Hoeffnagel - 04 december 2023

DTC Community telt meer dan 2.500 leden

DTC Community, het online forum van het Digital Trust Center, telt meer dan 2.500 leden. Op dit online forum kunnen ondernemers terecht met hun cybersecurityvragen, helpen experts ondernemers op weg en wisselen deelnemers tips uit.

DTC Community telt meer dan 2.500 leden image

Het DTC, onderdeel van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat, deelt relevant nieuws en urgente cyber alerts met de cybercommunity. Ook de leden delen via de DTC Community kennis voor ondernemers en cybersecurity managers. Als er bijvoorbeeld kwetsbaarheden zijn in veelgebruikte systemen zoals Citrix en Windows Exchange Servers, worden deelnemers hier direct over geïnformeerd via een cyber alert. Dit stelt hen in staat snel actie te (laten) ondernemen en zo het risico op een cyberincident terug te dringen.

Ruim 2.500 leden

Het online forum telt inmiddels ruim 2.500 leden. “De DTC Community is hét cybersecurity forum van Nederland.”, zegt Michel Verhagen, manager van het DTC. “IT-professionals, CISO’s en ondernemers kunnen elkaar helpen, kennis uitwisselen en gezamenlijk Nederland digitaal weerbaar maken. We faciliteren die kennisdeling vanuit het DTC met een veilig en onafhankelijk platform.”

Als je niet dagelijks bezig bent met cybersecurity, kan de grote hoeveelheid beschikbare informatie over het onderwerp overweldigend zijn. Waar begin je en hoe zie je door de bomen het bos weer? De DTC Community is gericht op iedereen die met cybersecurity aan de slag willen, variërend van starters tot professionals. Zij kunnen onder meer vragen stellen aan experts in dit vakgebied, bijvoorbeeld over cyberbewustwording binnen je bedrijf, omgaan met ransomware of de ervaringen van anderen. Ook zijn er themaruimtes, zoals de NIS2-themaruimte, waar leden met elkaar in gesprek zijn over specifieke onderwerpen.

Zscaler BW 04-06 tm 18-06-2024 Darktrace BW 28-05 tm 18-06-2024
ALSO BW 03-06-2024 tm

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!