Witold Kepinski - 04 december 2023

Thales heeft overname van Imperva afgerond

Thales maakt bekend dat het de overname van Imperva eerder dan verwacht heeft voltooid. Oorspronkelijk was dit voor begin 2024 verwacht. De overname is een belangrijke mijlpaal voor Thales, dat hiermee haar positie als speler op het gebied van cybersecurity verstevigt.

Thales heeft overname van Imperva afgerond image

In totaal heeft Thales nu ruim 5.800 beveiligingsexperts in 68 landen in dienst en een geschatte omzet van 2,4 miljard euro in 2024, inclusief civiele en defensieactiviteiten. De komende jaren verwacht het bedrijf dubbelcijferige groei. 

In lijn met de doelstellingen die Thales bekendmaakte tijdens de aankondiging van de overname van Imperva in juli 2023, zal deze overname aanzienlijke waarde genereren voor de aandeelhouders van Thales. Door de overname worden de bedrijfsactiviteiten op het gebied van cybersecurity en het beheer van digitale identiteiten aanzienlijk versterkt. 

Bovendien zal het profiel van de Digital Identity en Security (DIS)-tak van Thales aanzienlijk worden verbeterd met nieuwe financiële doelstellingen voor 2027 (een organische omzetgroei van 6 tot 7% in de periode 2024-2027 en een 2027 EBIT-marge van 16,5%). 

Patrice Caine, bestuursvoorzitter en CEO van Thales: “Vandaag is een belangrijke dag voor Thales. De overname van het Amerikaanse Imperva vertegenwoordigt een nieuwe stap in de uitbreiding van ons wereldwijde cybersecurity-aanbod voor bedrijven en overheidsinstellingen. We zijn enorm verheugd om het team van Imperva binnen Thales te verwelkomen. Onze gedeelde bedrijfswaarden en toewijding aan een betrouwbare toekomst zullen synergiën, zakelijke kansen en marktinnovaties opleveren. Met het oog op het voortdurend groeiende aantal cyberbedreigingen die het op de digitale infrastructuur van bedrijven en overheidsinstellingen hebben gemunt, bevindt Thales zich in een unieke positie om klanten te helpen met het beschermen van het kloppende hart van hun digitale ecosysteem: applicaties, data en identiteiten.”

Thales en Imperva zullen gezamenlijke klanten een antwoord bieden op hun uitdagingen op het gebied van cybersecurity die qua regelmaat, ernst en complexiteit in hoog tempo toenemen. Dat doen ze met de zeer uitgebreide oplossingen voor de meest uiteenlopende reeks van toepassingsscenario’s voor de beveiliging van applicaties, data en identiteiten. Al deze drie marktsegmenten zullen de komende jaren volgens de prognoses een forse groei doormaken. Analisten voorspellen dat de totale wereldwijde uitgaven van eindgebruikers in 2024 circa 20 miljard dollar zullen bedragen.

Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29 Leanix BW 19 febr tm 17 maart 2024
Netgear banner liggend start week 14

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!