Witold Kepinski - 05 december 2023

Atos levert IT-diensten aan UEFA EURO 2024

Atos gaat als officiële IT-partner van het UEFA National Team Football tot 2030 zowel op locatie als op afstand IT-diensten leveren tijdens UEFA EURO 2024 dat van 14 juni tot 14 juli 2024 in Duitsland plaatsvindt.

Atos levert IT-diensten aan UEFA EURO 2024 image

Om een optimale ervaring te bieden aan alle betrokkenen - van de Europese voetbalfamilie tot voetbalsupporters en media - is Atos verantwoordelijk voor het beheer van de belangrijkste IT-plannings- en operationele systemen, waaronder:

  • Event Management-systemen inclusief accreditatie, toegangscontrole, oplossingen voor wedstrijdbeheer, het beheer van parkeerfaciliteiten op locatie, transport, catering, hospitality-management en IT-management op verschillende locaties.
  • Diffusie-systeem, waaronder het voetbal-service platform, de mobiele app en de website, inclusief een aantal geïntegreerde gaming-functionaliteiten, zoals een forecast van wedstrijdresultaten en een wedstrijdquiz.
  • Aanvullende ondersteunende en operationele diensten, inclusief printing, radiocommunicatie en servicedeskdiensten.

Sinds de aankondiging van het partnership eind 2022 heeft Atos UEFA ondersteund bij het beheren en verbeteren van IT-systemen en -applicaties en was zij als IT-partner al betrokken bij verschillende grote toernooien, waaronder de UEFA Nations League Finals™ die in juni 2023 in Rotterdam plaatsvonden.

Atos is de Wereldwijde IT-partner van de Olympische Spelen en richt zich nu op de voorbereidingen van de Olympische en Paralympische Spelen Parijs 2024. Atos is daarnaast de officiële Technology & Digital Services Partner van het Europees Olympisch Comité voor de komende edities van de European Games tot 2027.

Atos is de enige internationale IT-dienstverlener die haar partners en klanten bedient via een speciale in-house divisie voor sport en grote evenementen (Major Events). Bezoek de website van Atos voor meer informatie over haar oplossingen voor sportevenementen en grote events.

Op het football-serviceplatform zal Atos historische en actuele voetbalgegevens van de UEFA opslaan en distribueren naar externe partijen - omroepen, media, nationale voetbalbonden e.d. - en interne belanghebbenden (onder meer via de website en apps). De data omvat onder andere wedstrijdschema's, uitslagen, opstellingen, informatie over live-wedstrijden, standen, statistieken, spelersstatussen en ranglijsten.

Atos biedt daarnaast zowel op locatie als op afstand ondersteuning aan ICT-locatiemanagers, locatie-applicatiecoördinatoren en servicedesk-operators die tijdens het voetbaltoernooi in tien stadions aanwezig zijn om de efficiency en betrouwbaarheid van systemen te waarborgen. Ook is er een tweede team aanwezig in het International Broadcast Center in Leipzig, waar het IT-commandocentrum van de UEFA is gevestigd. Verder worden technische teams aangestuurd vanuit Nyon in Zwitserland, Madrid en Barcelona in Spanje en andere locaties om op afstand assistentie te verlenen om de bedrijfscontinuïteit van de aan UEFA geleverde diensten te waarborgen.

"Atos is vereerd om in samenwerking met UEFA een onvergetelijke ervaring te kunnen bieden aan alle deelnemers van UEFA EURO 2024™: de voetbalfans, de media en andere belanghebbenden. We zetten onze langjarige expertise in om voetbalfans wereldwijd aan deze competitie succesvol deel te laten nemen.", zegt Patrick Adiba, CEO van Atos Major Events.

"We zien ernaar uit om van UEFA EURO 2024™ een unieke digitale ervaring te maken – voor al onze voetbalfans en de Europese voetbalfamilie. We kunnen een beroep doen op de indrukwekkende staat van dienst die Atos in de afgelopen jaren als IT-partner tijdens grote internationale sportevenementen heeft opgebouwd. We zijn blij om samen te kunnen werken aan de meest connected EURO ooit”, aldus Martin Kallen, CEO van UEFA Events SA.

Leanix BW 19 febr tm 17 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Arctic Wolf BN Gated Content

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!