Witold Kepinski - 05 december 2023

Sogelink krijgt investering van CVC en Keensight

CVC Capital Partners (CVC), een wereldwijde private markets manager gericht op private equity, secundaire aandelentransacties en kredieten, en Keensight Capital (Keensight), een private equity-manager die zich toelegt op pan-Europese Growth Buyout investeringen, zijn verheugd aan te kondigen dat ze een exclusiviteitsovereenkomst zijn aangegaan om samen te investeren in Sogelink, een Europese leverancier van softwareoplossingen voor professionals op het gebied van infrastructuur, bouw en vastgoedbeheer.

Sogelink krijgt investering van CVC en Keensight image

Sogelink, in Nederland actief onder de Locatiqs, GOconnecIT en Geodan merknamen, is een aanbieder van software, cloud- en mobiele oplossingen en stimuleert al meer dan 20 jaar de digitalisering van de infra- en bouwsectoren. 

Het bedrijf reageert op de missie-kritische behoeften van stakeholders in de waardeketen door specifieke pijnpunten in de sector aan te pakken en tastbare waarde te leveren. Het uitgebreide softwareaanbod van Sogelink digitaliseert elke stap van het bouwproces: het ontwerp van de infrastructuur, controles vóór de bouw, bouwbeheer en risico's na de bouw. 

Sgelink heeft een omzet van meer dan 120 miljoen euro, een EBITDA van 50 miljoen euro, heeft meer dan 600 mensen in dienst in zes landen, bedient meer dan 18.000 blue chip-klanten en 220.000 gebruikers en bevindt zich in een uitstekende positie om de positie als leider op de bouwtechnologiemarkt in Europa verder te versterken.

Sinds de meerderheidsinvestering door Keensight, samen met Naxicap Partners, in 2019, heeft Sogelink haar positie in de constructiontech sector versterkt door duurzame innovatie, continue productontwikkeling en geografische expansie. De positie van het bedrijf als pan-Europese kampioen heeft zich vertaald in een omzetgroei met dubbele cijfers en een sterke margeverbetering. Naast een sterke organische groei zette de onderneming de Europese consolidatie voort, onder meer door de overname van Locatiqs, Geodesial en Focus Software.

Fatima Berral, CEO van Sogelink, zegt: "Na vier jaar productieve en succesvolle samenwerking met Keensight Capital, die Sogelink tot een onbetwiste Europese leider in de bouwtechnologie-industrie heeft gemaakt, ben ik verheugd een nieuw hoofdstuk in de ontwikkeling van de groep te openen met de partnership tussen CVC en Keensight, wiens capaciteiten onze groeiambitie zeker zullen versterken.”

John Clark en Jean-Christophe Germani, Managing Partners bij CVC, zeggen: "We volgen Sogelink al een aantal jaren op de voet en zijn erg onder de indruk van de capaciteiten en het bedrijfsmodel. De leidende positie en het pan-Europese bereik van het bedrijf bieden een goede basis voor voortgaande autonome en niet-organische groei. We kijken ernaar uit om nauw samen te werken met Fatima en haar uitstekende team, evenals met Keensight, om de groei van Sogelink te versnellen, terwijl we ons blijven concentreren op het leveren van de beste oplossingen aan haar bestaande klanten."

Jean-Michel Beghin, Managing Partner van Keensight Capital, en Arjan Hannink, Partner, voegen toe: “We zijn verheugd onze voortdurende samenwerking met Sogelink aan te kondigen via deze strategische herinvestering. De afgelopen vier jaar is onze samenwerking, vooral met het dynamische leiderschap van Fatima en de rest van het managementteam, van cruciaal belang geweest voor het stimuleren van de internationale expansie van het bedrijf en het vergroten van het aanbod. Nu we aan deze volgende groeifase beginnen, zijn we verheugd onze krachten te bundelen met CVC en kijken we uit naar deze hernieuwde samenwerking met het management om het succes van het bedrijf in de komende jaren verder te bevorderen.”

Leanix BW 19 febr tm 17 maart 2024 Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29
Schneider Electric BN start week 27 tm week 29

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!