Wouter Hoeffnagel - 05 december 2023

Techbedrijven, universiteiten en stichtingen gaan kennis over AI delen

Een groep van ruim vijftig bedrijven en organisaties gaan met elkaar kennis over kunstmatige intelligentie (AI) met elkaar delen. Dit moet onder meer helpen sneller te innoveren en daarnaast helpen bij het inperken van risico's verbonden aan AI.

Techbedrijven, universiteiten en stichtingen gaan kennis over AI delen image

Het gaat om de AI Foundation, waarbij diverse grote organisaties zijn aangesloten. Denk daarbij aan AMD, Intel, Sony, de Linux Foundation, Meta en IBM. Ook universiteiten zijn betrokken, waarbij de Yale University, de faculteit voor computerwetenschappen van de University of California en de Technische Universiteit van München. OpenAI, ontwikkelaar van ChatGPT, neemt niet deel aan de AI Alliance.

De aangesloten partijen willen onder meer meer AI-modellen gratis beschikbaar stellen voor onderzoekers, met als doel sneller nieuwe kennis over deze modellen te vergaren. Ook wil de AI Alliance tot standaarden en hulpmiddelen komen om de veiligheid van AI te waarborgen. Een derde doel is het beter informeren van zowel de maatschappij als regelgevers over de voordelen en risico's verbonden aan AI, evenals mogelijkheden rondom de regulering van de technologie.

Meer informatie over de AI Alliance is hier beschikbaar.

Vertiv BW 01-07-2024 tm 05-08-2024 Dutch IT Golf Cup BW tm 16-09-2024
Dutch IT Golf Cup BN tm 16-09-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!