Witold Kepinski - 08 december 2023

ASM investeert in nieuwe locatie in Arizona - VS

Het Nederlandse ASM, een van de snelst groeiende bedrijven op het gebied van halfgeleiderapparatuur en speler op het gebied van Atomic Layer Deposition, heeft plannen aangekondigd voor een nieuwe Noord-Amerikaanse uitbreiding om tegemoet te komen aan de groeiende vraag naar onderzoek en ontwikkeling in de halfgeleiderindustrie.

ASM investeert in nieuwe locatie in Arizona - VS image

ASM investeert over een periode van maximaal vijf jaar 300 miljoen euro in het ontwerpen en bouwen van het nieuwe, ultramoderne terrein op ruim 8,5 hectare in Scottsdale, Arizona. Deze totale investering is een combinatie van kapitaaluitgaven in verband met infrastructuur en laboratoriumapparatuur, en omvat operationele kosten zoals de extra onderzoeks- en engineeringbanen die door de uitbreiding zijn gecreëerd.

“De vestiging van ASM in Arizona is altijd een belangrijk centrum geweest voor de ontwikkeling van toonaangevende technologieën die vele doorbraken in de mondiale halfgeleiderindustrie mogelijk hebben gemaakt”, aldus Benjamin Loh, CEO van ASM. “De investering in onze nieuwe faciliteit in Scottsdale zal onze onderzoeks- en ontwikkelingsactiviteiten aanzienlijk uitbreiden, waardoor Arizona verder wordt versterkt als knooppunt voor hoogwaardige halfgeleiderinnovatie.”

Het nieuwe Noord-Amerikaanse hoofdkantoor zal een oppervlakte van 20.000 m² beslaan, meer dan het dubbele van de omvang van de huidige faciliteit. Het mondiale technologie- en innovatiecentrum zal een verscheidenheid aan functies onder één dak huisvesten, waardoor ASM-afdelingen efficiënter kunnen samenwerken. Dit omvat het investeren in geavanceerde laboratoriumapparatuur en ultramoderne infrastructuur, niet alleen voor onderzoek en ontwikkeling, maar ook voor hernieuwbare energie, een waterrecyclingfaciliteit en andere duurzaamheidsvoorzieningen. Een aantal van de mondiale activiteiten en bedrijfsondersteunende functies van ASM zullen ook ter plaatse aanwezig zijn, waaronder de toeleveringsketen, productie-engineering, een Global Training Center en het Global Software Team.

“Arizona is er trots op de hightech-expansie van ASM te vieren, een project dat het leiderschap van Arizona op het gebied van halfgeleiders verder versterkt en de Amerikaanse veerkracht en concurrentiekracht versterkt”, aldus gouverneur Katie Hobbs. “We zijn dankbaar dat we deze nieuwe mijlpaal in de samenwerking tussen Arizona en Nederland kunnen vieren en bedanken ASM voor hun voortdurende inzet voor Arizona.”

ASM vestigde in 1976 voor het eerst zijn Noord-Amerikaanse hoofdkantoor in Phoenix, Arizona en was een van de eerste bedrijven op het gebied van halfgeleiderapparatuur in Arizona. ASM heeft zeven R&D-centra en verschillende productiefaciliteiten over de hele wereld, met het wereldwijde hoofdkantoor in Nederland. Politieke en economische leiders uit Nederland waren onlangs in Arizona om de aankondiging van de uitbreiding van ASM te vieren.

“Arizona en de VS zijn waardevolle partners in de missie van Nederland om samen oplossingen te creëren die innovatie en partnerschappen in de mondiale waardeketen van halfgeleiders bevorderen”, aldus Mark Rutte, premier van Nederland. “Het is door dit soort grensoverschrijdende samenwerkingen dat we de toekomst van de ontwikkelingen in deze groeiende industrie vormgeven.”

“De expansie van ASM in Arizona is een voorbeeld van hoe we kansen willen creëren voor Nederlandse en Amerikaanse bedrijven om kennis uit te wisselen en betekenisvolle partnerschappen tot stand te brengen”, aldus Micky Adriaansens, minister van Economische Zaken en Klimaatbeleid van Nederland. “Met zijn nieuwe Noord-Amerikaanse hoofdkantoor zal ASM de uitbreiding van de geavanceerde apparaatproductie van zijn belangrijkste klanten in Arizona, in de rest van de VS en wereldwijd ondersteunen, en zo bijdragen aan een veerkrachtiger, innovatieve en competitieve toeleveringsketen van halfgeleiders.”

De apparatuur van ASM is een sleuteltechnologie voor de halfgeleiderchips met geïntegreerde schakelingen die nodig zijn om de elektronische producten te maken die consumenten en bedrijven overal gebruiken. ASM is gespecialiseerd in de markt voor waferapparatuur en richt zich op de depositie van dunne films en het ontwerpen, maken, verkopen en onderhouden van depositietools om klanten te voorzien van geavanceerde technologieën die worden gebruikt in fabrieken voor de productie van wafers. Tot de klanten van ASM behoren de bedrijven die de beste halfgeleiderapparaten ter wereld maken.

“De uitbreiding van ASM positioneert Arizona verder als het belangrijkste centrum van de natie voor innovatie en productie van halfgeleiders”, aldus Sandra Watson, president en CEO van de Arizona Commerce Authority. “ASM is al jarenlang een industriële partner in Arizona, en we kijken ernaar uit om hun aanhoudende succes te ondersteunen.”

ASM heeft momenteel ruim 800 mensen in Arizona in dienst en is van plan de komende zes jaar naar schatting nog eens 500 mensen in dienst te nemen, waardoor nieuwe banen worden gecreëerd in de techniek en in onderzoek en ontwikkeling. De site wordt ingericht als een plek om te werken, met diverse voorzieningen die de medewerkers ondersteunen bij het uitvoeren van hun werk en hun algemeen welzijn.

“ASM is verankerd in Arizona en we zijn verheugd hun nieuwe Noord-Amerikaanse hoofdkantoor in Scottsdale te mogen verwelkomen voor het volgende hoofdstuk van hun voortdurende groei”, aldus David D. Ortega, burgemeester van Scottsdale. “ASM zal meer dan 1.000 goedbetaalde technologiebanen in onze stad lokaliseren en hun focus op duurzaamheid zorgt ervoor dat ze een fantastische gemeenschapspartner zullen zijn in het gedeelde doel om onze meest waardevolle hulpbronnen te behouden.”

“De groeiende relatie tussen Greater Phoenix en Nederland wordt versterkt door partners als ASM die het geavanceerde productie-ecosysteem aansturen, belangrijke banen creëren en zich inzetten voor duurzame inspanningen in de hele regio”, aldus Chris Camacho, voorzitter en CEO van de Greater Phoenix Economic Council. “Deze enorme investering gaat verder dan de dollars, met plannen om de irrigatie- en riviersystemen in Arizona te verbeteren, terwijl ASM blijk geeft van goed beheer van zijn Amerikaanse thuisland.”

Duurzaamheid is een hoeksteen geweest van de mondiale bedrijfsprocessen van ASM en zal ook in het nieuwe Noord-Amerikaanse hoofdkantoor een hoofdthema blijven. ASM zal voor de nieuwe faciliteit een LEED-rating nastreven en tegelijkertijd programma's voor hergebruik van energie en water stimuleren. ASM zet zich ook in voor verbeteringen aan het teruggewonnen watersysteem om het gebruik en de recycling van water verder terug te dringen, en streeft naar meer dan 80% teruggewonnen water in de nieuwe faciliteit. De huidige vestiging van ASM in Arizona heeft het absolute waterverbruik tussen 2017 en 2022 met 60% verminderd, zelfs met een substantiële groei van de bedrijfsactiviteiten in deze periode. De bouw van de nieuwe Noord-Amerikaanse faciliteit zal naar verwachting ongeveer drie jaar duren.

In verband met de duurzaamheidsinspanningen van ASM heeft het bedrijf ook nieuwe meerjarige partnerschappen met lokale organisaties aangekondigd. Eén van deze partnerschappen is met The Nature Conservancy (TNC), waar ASM TNC zal ondersteunen met driejarige investeringen in zijn Restoring Flows-programma, te beginnen met een investering van 130.000 dollar in het eerste jaar, waarmee de Fase 1-financiering van het project wordt voltooid.

Dit project zal de irrigatiesystemen in de Verde Valley verbeteren en de veerkracht op lange termijn van de Verde River versterken, een van de laatste vrijstromende riviersystemen in de staat en een cruciale watervoorziening voor het metrogebied van Phoenix. De komende drie jaar zal ASM dit innovatieve waterherstelprogramma helpen financieren om jaarlijks miljoenen liters water voor de Verde-rivier te besparen, wat op zijn beurt milieuproblemen zal aanpakken en het welzijn van de gemeenschap en de natuur in de regio zal verbeteren.

ASM kondigde ook een nieuw partnerschap aan met de Arizona Sustainability Alliance (AZSA), waarbij ASM AZSA gedurende drie jaar zal ondersteunen met een investering van 240.000 dollar in haar Urban Forestry Tree Planting & Associated Education Initiatives en haar jaarlijkse evenementen zoals de Sustainability Celebration en Conservation Invasion. De komende drie jaar zal ASM de aanplant van ruim 250 bomen financieren en zullen medewerkers van ASM deelnemen aan vrijwilligersdagen voor het planten van bomen.

Leanix BW 19 febr tm 17 maart 2024 Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29
Schneider Electric BN start week 27 tm week 29

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!