Witold Kepinski - 08 december 2023

Broadcom stoot VMware end-user computing en Carbon Black af

Hock Tan, CEO van Broadcom meldt dat de VMware end-user computing- en Carbon Black onderdelen van VMware worden afgestoten.

Broadcom stoot VMware end-user computing en Carbon Black af image

Tan meldt tijdens de presentatie van de vierde kwartaalcijfers tegen investeerders dat de focus ligt op VMware's software en services kracht rond private en hybride cloud omgevingen. Hierbij wordt meer geïnvesteerd in microservicestools."

De end-user computing-portfolio bestaat uit desktopvirtualisatie, applicatie ontwikkeling en beheer van mobiele apparaten omvat. Carbon Black biedt security toepassingen.

"De omzet van Broadcom in het fiscale jaar 2023 groeide jaar-op-jaar met 8% tot een record 35,8 miljard dollar, gedreven door investeringen in accelerators en netwerkconnectiviteit voor AI door hyperscalers”, aldus Tan. De nettowinst bedroeg 18,378 miljard dollar.

Tan: “De overname van VMware heeft een transformatie teweeggebracht. In het fiscale jaar 2024 verwachten we dat de halfgeleidersector zijn omzetgroei met gemiddeld tot hoge eencijferige cijfers zal handhaven, waarbij de bijdrage van VMware de geconsolideerde omzet zal stimuleren tot 50 miljard dollar, en een aangepaste EBITDA van 30 miljard dollar."

Lees meer hier.


Vertiv BW 01-07-2024 tm 05-08-2024 DIC Awards BW tm 21-10-2024
ALSO BW 03-06-2024 tm

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!