Witold Kepinski - 08 december 2023

Acer presenteert duurzame technologie tijdens klimaattop Dubai

Acer enkele aankondigingen gedaan tijdens een live persconferentie in Dubai, waarbij klimaat en duurzame technologie centraal stond. De 'Conscious Technology'-visie van Acer werd gepresenteerd, en er werden enkele nieuwe producten op het gebied van (duurzame) energie-oplossingen en een nieuwe Aspire Vero geïntroduceerd.

Acer presenteert duurzame technologie tijdens klimaattop Dubai image

Acer breidt ten eerste zijn milieuvriendelijke productportfolio uit met de introductie van drie nieuwe, draagbare powerstations met bijbehorende zonnepanelen.

De nieuwe reeks draagbare powerstations komt tegemoet aan een toenemende vraag naar innovatieve, groene oplossingen op het gebied van stroomvoorziening die extra energie opwekken en bovendien draagbaar zijn. De reeks draagbare powerstations zal verkrijgbaar zijn in modellen van 600 W, 1800 W en 3000 W en kunnen worden gekoppeld aan diverse opvouwbare zonnepanelen, van 100 W, 200 W tot 400 W.

Het vermogen van de accu kan worden uitgebreid en daarmee kan het draagbare 3000 W-powerstation in combinatie met de optionele extra 2500 W-accu genoeg energie opslaan om een heel huishouden meer dan 24 uur van stroom te voorzien.

Acer heeft ten tweede zijn streven naar CO2-neutraliteit gedeeld voor zijn Aspire Vero-laptoplijn, met ingang van de nieuwe Aspire Vero 16 (AV16-51P). Om de ecologische voetafdruk van een apparaat te verkleinen worden er in iedere fase van de levenscyclus van een apparaat maatregelen genomen volgens internationale normen voor de berekening van de ecologische voetafdruk en CO2-neutraliteit. Vervolgens worden hoogwaardige CO₂-credits toegepast om CO2-neutraliteit te bereiken.

Acer heeft ten derde op een persconferentie in Dubai zijn 'Conscious Technology'-visie gepresenteerd: technologie die speciaal is ontworpen met het oog op de toekomst. Daarnaast vertelde het bedrijf over zijn voortdurende inzet voor het klimaat, terwijl een showcase van twee nieuwe oplossingen voor energieopslag en een expositie over klimaat met technologie- en productconcepten werden opengesteld voor het publiek.

Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BW V5 Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BW V6
ALSO BW 03-06-2024 tm

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!