Witold Kepinski - 08 december 2023

ESET vernieuwt haar cybersecurity portfolio

ESET, een speler op het gebied van cybersecurity, brengt een aantal nieuwe zakelijke beveiligingsoplossingen en breidt een aantal bestaande oplossingen uit. In een tijdperk waarin de digitale dreigingen voortdurend evolueren, is het cruciaal voor organisaties om zich te wapenen met geavanceerde oplossingen voor hun digitale beveiliging.

ESET vernieuwt haar cybersecurity portfolio image

Om zakelijke gebruikers van elke omvang van dienst te zijn om dit doel te bereiken, heeft ESET haar zakelijke portfolio een update gegeven. Met verbeteringen op het gebied van het ESET PROTECT XDR-platform, Threat Intelligence, bescherming voor cloud office-omgevingen, en nieuwe automatiseringsmogelijkheden voor IT-beheerders en MSP’s, biedt deze update voor zakelijke gebruikers en IT-dienstverleners mogelijkheden om hun digitale beveiliging naar het volgende niveau te brengen.

‘‘Met het vernieuwde zakelijke ESET-portfolio brengen wij onze technologie, research en expertise dichterbij onze klanten en partners. Door continu te luisteren naar de feedback en suggesties uit de markt, hebben wij de focus gelegd op automatisering, integraties, cloud security en verbeteringen op het gebied van gebruiksgemak met het ultieme doel: de optimale beveiliging bij de klant brengen. Met inzet van geavanceerde AI en Machine Learning is ESET Inspect, onze detection & response-tool, breder inzetbaar en dankzij een incidentgebaseerde aanpak gemakkelijker in gebruik", licht CXO Michael van der Vaart (foto) van ESET in Nederland toe.

IT-specialisten gaan gerichter te werk met ESET Inspect’s incidenten

Om securityspecialisten te ondersteunen in het effectief gebruikmaken van ESET’s Detection & Response-oplossing ESET Inspect brengt de nieuwste versie detecties samen in incidenten dankzij geavanceerde AI en Machine Learning. ESET Inspect correleert op een slimme manier een groot aantal detecties binnen een omgeving en helpt hierbij de securityspecialist te focussen op incidenten met een hoge prioriteit. Daarnaast worden securityspecialisten geholpen door een duidelijke incidentvisualisatie en biedt ESET Inspect een chronologische incident-tijdlijn om het onderzoek te versnellen. In een wereld waar elke seconde bij een gerichte aanval telt, biedt ESET Inspect met één klik de mogelijkheid tot het mitigeren, isoleren, of een andere passende respons om een forensisch onderzoek te starten.

Hoogwaardige dreigingsinformatie ter verrijking van beveiligingsoplossingen

Naast zakelijke oplossingen vanuit het ESET PROTECT XDR-platform, is ESET een gerenommeerde speler op het gebied van hoogwaardige research en leverancier van Threat Intelligence, gebaseerd op onze eigen technologie en meer dan 110 miljoen sensoren wereldwijd. Deze dreigingsinformatie wordt nu geleverd via een compleet geüpdatet portaal. ESET Threat Intelligence biedt een uniek perspectief op het dreigingslandschap, met kwalitatieve inzichten om gerichte aanvallen voor te blijven en beter te anticipeteren op opkomende dreigingen en groeperingen. ESET heeft premium APT (Advanced Persistent Threat)-reports en meerdere informatiefeeds (kwaadaardige bestanden, domeinen, IP’s, URL’s, botnets of APT’s), waarmee organisaties gedetailleerde en gepersonaliseerde informatie verkrijgen om hun securitypositie te verbeteren met toegang tot ESET-experts. Alle ESET-reports en feeds zijn te integreren met TIP-, SIEM- en SOAR-oplossingen en passen dus onafhankelijk in de securitydienstverlening van MSSP’s, threat intelligence-experts of andere organisaties die deze dreigingsinformatie kunnen verwerken in onderzoeken.

Toegevoegde bescherming voor Google Workspace-apps

ESET heeft zich altijd ingezet om haar technologie en oplossingen op alle platformen (multiplatform) beschikbaar te maken, zoals Windows, macOS, Linux, Android en iOS en iPadOS. Met deze visie beschermt ESET de diversiteit aan besturingssystemen en apparaten in een gemiddelde bedrijfsomgeving.

Datzelfde geldt voor bedrijfsomgeving met een multicloudstrategie, waarbij binnen een bedrijfsomgeving gebruik gemaakt wordt van diverse (publieke) cloudproviders. Met ESET Cloud Office Security beveiligt ESET zowel Microsoft Office 365-applicaties als Google Workspace-applicaties. De bescherming voor Gmail omvat anti-malware, anti-phishing en antispam-technologieën, en de bescherming voor Google Drive blokkeert de verspreiding van malware.

Meer automatisering voor IT-dienstverlener en MSP’s

IT-dienstverleners en MSP’s zijn altijd op zoek naar manieren om hun efficiëntie en resources optimaal in te zetten ten behoeve van de klant. Met een dergelijke aanpak is het automatiseren en integreren van tools en oplossingen een must en hebben zij bijna altijd de mensen in huis die hier dagelijks mee bezig zijn.

ESET heeft goed naar deze doelgroep geluisterd en samengewerkt om het ESET PROTECT XDR-platform te ontsluiten middels ESET Connect. ESET Connect is een API-gateway, waarmee IT-beheerders hun werkzaamheden beter kunnen automatiseren, meer inzicht krijgen en kunnen integreren met bestaande tools zoals ticketsystemen, beheertools voor logs en SIEM- en SOAR-oplossingen.

De drive naar efficiëntie bij IT-dienstverleners en MSP’s wordt nog eens benadrukt door het inzetten van Professional Service Automation (PSA)-tools om hun volledige workflow te automatiseren. Ook ESET erkent deze honger met naadloze integratie voor Datto Autotask en ConnectWise PSA. Deze integratie biedt MSP’s verbeterde efficiëntie, beter inzicht en schaalbaarheid. Zowel ESET Connect als de ESET PSA-plugin zijn voor alle bestaande ESET-gebruikers zonder extra kosten te gebruiken.

Infopulse BW vierkant en liggend week 10 -2024 Leanix BW 19 febr tm 17 maart 2024
Infopulse BW vierkant en liggend week 10 -2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!