Witold Kepinski - 08 december 2023

Cisco AI Assistant for Security is beschikbaar

Cisco, speler op het gebied van bedrijfsnetwerken en beveiliging, heeft de Cisco AI Assistant for Security onthuld.

Cisco AI Assistant for Security is beschikbaar image

Dit markeert een belangrijke stap in het alomtegenwoordig maken van kunstmatige intelligentie (AI) in de Security Cloud, Cisco’s uniforme, AI-gestuurde, domeinoverschrijdende beveiligingsplatform. De AI-assistent helpt klanten weloverwogen beslissingen te nemen, de mogelijkheden van hun tools uit te breiden en complexe taken te automatiseren.

“Om een ​​AI-first-bedrijf te zijn, moet je een data-first-bedrijf zijn. Met onze uitgebreide native telemetrie bevindt Cisco zich in een unieke positie om cyberbeveiligingsoplossingen te leveren waarmee bedrijven vol vertrouwen op machineschaal kunnen opereren, waardoor wordt vergroot wat mensen alleen kunnen doen”, aldus Jeetu Patel, Executive Vice President en General Manager Security and Collaboration bij Cisco . “De aankondiging van vandaag is een monumentale stap voorwaarts. Deze vooruitgang zal de balans doen doorslaan ten gunste van verdedigers, waardoor klanten kunnen beschikken over AI die alomtegenwoordig in de Cisco Security Cloud is ingebouwd.”

Naarmate cyberaanvallen zich blijven ontwikkelen, moet de verdediging van organisaties dat ook doen. Ransomware- en afpersingsaanvallen blijven in een gestaag tempo aanhouden en vertegenwoordigen dit jaar 20 procent van de Cisco Talos Incident Response-opdrachten, volgens het nieuwe Cisco Talos 2023 Year in Review Report

Talos heeft het afgelopen jaar ook een toename waargenomen van geavanceerde aanvallen op netwerkapparatuur, vooral door door de staat gesponsorde actoren. De toegenomen snelheid en verfijning van kwaadwillende actoren vereist de adoptie van verdedigingsmechanismen op machineschaal.

Met ongeëvenaarde zichtbaarheid in het hele netwerk en beveiliging werkt Cisco met meer machinegestuurde telemetrie en op een grotere schaal dan de meeste in de branche. De nieuwe Cisco AI Assistant for Security is getraind op een van de grootste op beveiliging gerichte datasets ter wereld, die dagelijks meer dan 550 miljard beveiligingsgebeurtenissen analyseert op internet, e-mail, eindpunten, netwerken en applicaties. Het kan de triage van gebeurtenissen, de impact en reikwijdte, de analyse van de hoofdoorzaken en het ontwerp van beleid begrijpen. Met deze gegevens wil de AI-assistent de kloof tussen de intentie en de resultaten van cyberbeveiliging dichten. Alle AI-mogelijkheden van Cisco zijn veilig gebouwd en sluiten aan bij Cisco's Responsible AI Framework .

Voortbordurend op het snelle innovatietempo introduceert Cisco:

  • AI Assistant for Firewall Policy: De Cisco AI Assistant for Security gaat voor het eerst live binnen het door Cisco Cloud geleverde Firewall Management Center en Cisco Defense Orchestrator om de grote uitdaging van het instellen en onderhouden van complex beleid en firewallregels op te lossen. Beheerders kunnen nu natuurlijke taal gebruiken om beleid te ontdekken en regelaanbevelingen te krijgen, waardoor dubbele regels, verkeerd geconfigureerd beleid en complexe workflows worden geëlimineerd met verhoogde zichtbaarheid en versnelde probleemoplossing en configuratietaken.
  • Door AI aangedreven gecodeerde zichtbaarheidsengine voor alle firewallmodellen: het meeste datacenterverkeer is tegenwoordig gecodeerd en het onvermogen om gecodeerd verkeer te inspecteren is een belangrijk beveiligingsprobleem. Het ontsleutelen van verkeer voor inspectie is arbeidsintensief en gaat gepaard met operationele, privacy- en complianceproblemen. Nu het besturingssysteem 7.4.1 beschikbaar is voor de hele Cisco Secure Firewall-familie, zien klanten dat AI nog verder gaat via de Encrypted Visibility Engine. De Encrypted Visibility Engine maakt gebruik van miljarden voorbeelden, waaronder malware-samples in een sandbox, om te bepalen of het gecodeerde verkeer malware transporteert. Het kan zien van welk besturingssysteem het verkeer afkomstig is en welke clientapplicatie dat genereert - en dat alles zonder de noodzaak van decodering.

"Het vermogen van AI om ons dagelijks leven en professionele landschap opnieuw vorm te geven is enorm. Als al lang bestaande Cisco-partner zijn we enthousiast over de nieuwe Cisco AI Assistant for Security en hoe dit onze klanten zal voorzien van AI-gestuurde efficiëntie", aldus Graham Robinson, Chief Technology Officer, Data#3 . "De introductie van de AI Assistant in Cisco Firewall Management Center zal onze klanten helpen snel en eenvoudig beleidswijzigingen te configureren. In combinatie met de nieuwe functies in de 7.4.1-softwarerelease en de Encrypted Visibility Engine, dit biedt een werkelijk meeslepende totaalervaring."

Ga voor meer informatie naar cisco.com/go/security

Datacollectief BW 13-05-2024 tm 03-06-2024 CompTIA Community Benelux BW 7-31 mei
Nutanix BN start 6 mei - 20 mei

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!