Witold Kepinski - 11 december 2023

NFIR en Centric bieden cybersecurity aan gemeenten

IT - beveiligingsspecialist NFIR slaat met IT-Dienstverlener Centric de handen ineen om gemeenten te ondersteunen met dienstverlening op het gebied van cybersecurity. De samenwerking tussen deze partijen richt zich op het leveren van innovatieve diensten om de digitale weerbaarheid van lokale overheden te versterken.

NFIR en Centric bieden cybersecurity aan gemeenten image

Een samenwerking, waar NFIR de diensten aanbiedt en uitvoert in samenwerking met Centric. “Met onze diensten op gebied van consultancy, pentesting, security monitoring en dossiermonitoring leveren wij een enorme bijdrage op digitale beveiliging van systemen en het tegenhouden van cyberaanvallen. Met onze Incident Response Retainer zorgen wij dat het NFIR CERT binnen 30 minuten actief is. Gemeenten kunnen zowel preventief als reactief reageren op complexe beveiligingsuitdagingen. Het is van cruciaal belang dat overheden hun cybersecurity op orde hebben. Daarom ben ik zeer verheugd met deze samenwerking,’’ aldus CEO NFIR Arwi van der Sluijs.

Convenant Melissa
Sinds maart 2021 is NFIR een van de initiatiefnemers bij Melissa, een samenwerkingsverband van het Openbaar Ministerie (OM), de politie, het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC), Cyberveilig Nederland en diverse private partijen. Sinds oktober is er een formeel convenant getekend inzake Melissa en werken publieke en private partijen samen om ransomwareaanvallen te bestrijden en de digitale veiligheid in Nederland te vergroten.

ALSO BW 03-06-2024 tm

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!