Jeroen Bordewijk - 11 december 2023

VAR of the Year 2023: breng uw stem uit!

Carnaval was nog maar net voorbij toen het opnieuw feest was aan de Castellanosstraat in Tilburg. Daar vierde Aces Direct in maart 2023 dat het voor de eerste keer de Dutch IT Channel Award voor VAR of the Year had gewonnen. Dit jaar is de Brabantse dienstverlener opnieuw genomineerd, samen met Enable U, Four IT, Telindus en Transfer Solutions.

VAR of the Year 2023: breng uw stem uit! image

Wie volgt Aces Direct op als VAR of the Year? U kunt stemmen  via https://dutchitawards.nl/stemmen

Aces Direct levert duurzame en circulaire IT-oplossingen voor de zakelijke markt. Sympathisanten roemen de persoonlijke benadering van het bedrijf, 'dat altijd in gesprek is om te begrijpen wat er écht speelt bij een klant'. Met de strategie Aces 8 wil Aces Direct een echte IT-business partner zijn, die IT laat meegroeien met een specifieke klantorganisatie. Aces Direct is klein genoeg om de lijntjes kort en relaties persoonlijk te houden, maar groot genoeg om impact te maken in de markt. De mens centraal stellen, is het credo in Tilburg. Een goed voorbeeld is de service van Aces Direct aan een organisatie als Kindergarden, waar de pedagogisch medewerkers gegarandeerd de volgende ochtend een nieuwe Apple iPad hebben als er eentje stuk gaat.

Enable U is een integratiespecialist uit Amsterdam die organisaties gepassioneerd helpt om digitale informatiestromen transparant, veilig en beheersbaar te maken. Zoals in het publieke domein, waar overheidsinstellingen voor grote uitdagingen staan met zaken als DigiD, mijnberichtenbox en andere standaarden en initiatieven die ze wettelijk verplicht zijn te ondersteunen. Deze organisaties maken bovendien deel uit van verschillende 'waardeketens', waarin ze informatie delen met externe partijen. Vanwege de complexiteit worden de hiervoor benodigde koppelingen en integraties steeds vaker afgenomen als clouddienst of 'managed integrations', waarvan Enable U er alleen al in Q1 van 2023 meer dan 150 verkocht aan (semi-)overheidsinstellingen.

Four IT staat bekend als een toonaangevend IT-bedrijf, dat met een veelheid aan diensten een eindklant ontzorgt 'op de hele lijn'. Deze 'creatieve IT-aanpakkers' danken hun nominatie voor een belangrijk deel aan de samenwerking die het bedrijf uit Leiderdorp opbouwde met VEON, de telecomprovider die dagelijks wereldwijd 160 miljoen mensen verbindt. Inmiddels lost Four IT alle IT-vraagstukken voor VEON op en bedenkt het complete IT-strategieën voor deze telecomreus. De samenwerking, die begon met een simpel dataverwijderingsvraagstuk, laat zien waar 'klant intimacy' toe kan leiden. Four IT werd in 2022 overgenomen door investeerder Maaike Dekkers-Duijts, die in 2023 Marcel Joosten binnenhaalde als marketingbaas.

Telindus bestormt al meer dan 35 jaar als een echte IT-specialist de markt. Met volop verstand van digitalisering bouwen de Utrechtenaren slimme en veilige IT-platforms en -services voor de meest uitdagende klanten. Zoals de provincie Flevoland, die voor een nieuwe connectiviteitsdienst een strategische IT-partner zocht om samen de digitale weg naar de toekomst mee in te slaan. De provincie is vooral te spreken over de proactieve houding van Telindus, alsook de sterke focus op resultaat en innovatie. Flevoland beschikt inmiddels over een infrastructuur die de samenwerking binnen én buiten de organisatie veilig laat verlopen, en die de provincie bovendien zo nodig snel, flexibel en geheel 'compliant' kan veranderen.

Transfer Solutions won van deze award in 2017. Het bedrijf uit Leerdam breidde onlangs het partnerschap uit met Sanquin, met 400 duizend donoren en jaarlijks zo'n 100 duizend patiënten dé bloedbank van Nederland. Sanquin noemt Transfer Solutions deskundig, pragmatisch en ook verbindend, iets dat goed past bij de bedrijfscultuur van Sanquin zelf. De samenwerking begon met de implementatie van een CLIS (Centraal Laboratorium Informatie Management Systeem), een grote applicatie ter ondersteuning van de operationele processen in de verschillende laboratoria van Sanquin. Inmiddels doet Transfer Solutions, volgens Sanquin 'een betrouwbare leverancier die altijd bereikbaar is en vlot handelt als er wat is', ook het beheer van het CLIS.

Breng uw stem nu uit via: https://dutchitawards.nl/stemmen !

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!