Redactie - 11 december 2023

‘Technologie vormt zelden een barrière voor innovatie in Nederlandse bankwezen’

Technologie vormt zelden een barrière voor innovatie. Juist menselijke elementen zoals houding, vooroordelen en gedrag zijn van cruciaal belang bij het vormgeven van het innovatielandschap.

‘Technologie vormt zelden een barrière voor innovatie in Nederlandse bankwezen’ image

Dit blijkt uit een whitepaper van Infopulse, waarin de partijen perspectieven van Nederlandse bankiers samenbrengt. Zij deelden hun perspectieven op het Halloween-zakendiner ‘Monsters & Myths of Innovation’, georganiseerd door Infopulse en The Banking Scene. Het evenement bood een forum voor 19 professionals in de financiële dienstverlening om openlijk inzichten, uitdagingen en best practices te delen in de vorm van een levendig tafelspel gepresenteerd door Andrew Vorster.

De whitepaper dient als routekaart voor professionals uit de sector en biedt een rijke verscheidenheid aan uitdagingen en triomfen die door hun collega's worden gedeeld. De whitepaper gaat onder meer in op:

  • Mensgerichte uitdagingen. In tegenstelling tot wat vaak wordt aangenomen, benadrukt het rapport dat technologie zelden een barrière vormt voor innovatie. In plaats daarvan onderstreept het de cruciale rol van menselijke elementen – attitudes, vooroordelen en gedrag – bij het vormgeven van het innovatielandschap.
  • Belangenbehartiging van leiderschap voor veranderingen. Traditionele methoden voor verandermanagement zien bij innovatie vaak de menselijke factoren over het hoofd. Het rapport verdedigt het concept van veranderleiderschap en benadrukt de betrokkenheid van individuen op elk organisatieniveau.
  • Thematische inzichten - Proces & Structuur, Prikkels, Regels. Het rapport categoriseert de geïdentificeerde monsters en mythen in drie overkoepelende thema’s: proces en structuur, prikkels en regels. Elk thema wordt ontleed om genuanceerde inzichten te bieden in de uitdagingen die daarin schuilgaan.
  • Opvallende concepten - adoptieouders en herfstmanagers. Intrigerende concepten die in het rapport worden geïntroduceerd zijn onder meer 'adoptieouders', individuen die innovaties uit het verleden verdedigen zonder de context ervan te begrijpen, en 'herfstmanagers', die gedijen door de arbeid van anderen te oogsten in tijden van overvloed.

Vraag de whitepaper hier aan en krijg waardevolle inzichten in het navigeren door het complexe terrein van innovatie in het Nederlandse bankwezen!

Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BW V6 Zscaler BW 04-06 tm 18-06-2024
Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BN V5

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!