Redactie - 14 december 2023

Communications – Telecom Innovator of the Year 2023: stem nu!

De Dutch IT Channel Award voor Communications – Telecom Innovator of the Year ligt klaar voor een partij die zich onderscheidt met innovatieve diensten op het gebied van voice- en/of dataconnectiviteit. Vorig jaar won VolkerWessels Telecom deze prijs, het jaar daarvoor Zoom Video Communications. Ook Cisco en Voiceworks weten wat winnen is in deze categorie.

Communications – Telecom Innovator of the Year 2023: stem nu! image

Welke partij was het meest innovatief met telecom? Breng uw stem uit via www.dutchitawards.nl/stemmen.

De genomineerden in deze categorie zijn:

Axians heeft door de overname van het telecomportfolio van technologiebedrijf Koning en Hartman z'n aanbod flink verbreed en versterkt. Koning en Hartman leverde onder meer de expertise voor het ontwerp van het landelijke communicatiesysteem voor hulpdiensten C2000, en werkte voor T-Mobile Nederland. Axians, onderdeel van het Franse VINCI Energies, valt onder meer op met diensten als 4G en 5G-as-a-Service, bedoeld voor middelgrote bedrijven en bijvoorbeeld zorg- en retailorganisaties. De 'veelzijdige specialist in digitale transformatie' won verschillende Dutch IT Channel Awards, onder meer als VAR of the Year in 2018 en Networking Innovator in 2021. Vorig jaar was Axians Datacenter Services Innovator of the Year.

Het snel groeiende Gamma Communications uit Amstelveen bracht als eerste Nederlandse aanbieder van communicatieoplossingen een volledig Microsoft gecertificeerde oplossing voor (vaste) telefonie op de markt: Microsoft Teams Phone. Het product ontzorgt partners en hun (eind)klanten optimaal, onder meer doordat het beheer en de implementatie super eenvoudig zijn. Onder andere Hogeschool Windesheim gebruikt deze oplossing, ter vervanging van het verouderde Skype for Business. De operationele kosten gingen aanzienlijk omlaag en medewerkers en studenten kregen een verbeterde 'communicatie-ervaring'. Gamma Communications levert zakelijke ICT-oplossingen als cloud, telefonie en internet, die bedrijven slimmer laten (samen)werken.

Owl Labs levert AI-gestuurde '360-graden videoconferentieoplossingen', waarmee de Chinese producent het hybride werken wil stimuleren. De oplossingen bevorderen de samenwerking, de gelijkheid en de inclusiviteit van deelnemers aan videovergaderingen, ongeacht hun locatie. In 2022 introduceerde Owl Labs de Meeting Owl 3, een systeem met microfoon, luidspreker en intelligente 360-graden camera die uit zichzelf inzoomt op een spreker. Het 'Owl Labs-ecosysteem' gebruikt de AI-gedreven software Owl Intelligence System om automatisch van camera te wisselen en de aanwezige deelnemers optimaal in beeld te brengen wanneer ze aan het woord zijn of bewegen. Owl Labs was nog niet eerder genomineerd voor een Dutch IT Channel Award.

SLTN uit Hilversum trok in 2023 de aandacht met een business case bij de Brabantse instelling voor ouderenzorg MijZo. Om de werkdruk van het personeel te verlichten, maar ook om ouderen meer privacy te geven, implementeerde SLTN de eigen oplossing Connected Health, een zorgplatform voor onder meer alarm en persoonsbeveiliging waarmee het zorgteam op afstand ziet of alles in orde is. Medewerkers hoeven daardoor minder vaak in de kamers van bewoners te kijken. Connected Health is een AI-gedreven systeem met slimme API's om het schaalbaar en uitbreidbaar te maken. Zo kan de aanvullende module Kepler Night Nurse op afstand een val detecteren. SLTN won vorig jaar de Dutch IT Channel Award voor Cloud Service Provider of the Year.

Zoom Video Communications blijft de digitale werkomgeving verbeteren. Het platform voor hybride samenwerking wil koploper blijven door – verantwoord gebruikmakend van AI – voortdurend nieuwe innovaties toe te voegen, die digitaal werken makkelijker maken en online meetings inclusiever en gelijkwaardiger. Zo introduceerde het Amerikaanse technologiebedrijf dit jaar Workvivo: een oplossing om de betrokkenheid van en de communicatie tussen werknemers te versterken. Dit 'employee experience-platform' maakt interne communicatie laagdrempeliger en persoonlijker, en vergroot de betrokkenheid van hybride medewerkers en thuiswerkers. Zoom won deze award in 2021 en is dit jaar tevens genomineerd als Digital Workplace Innovator of the Year.


Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BW V6 Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BW V5
ALSO BW 03-06-2024 tm

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!