Witold Kepinski - 13 december 2023

Visma neemt Belgisch HR-tech bedrijf Syntegro over

Visma, specialist in bedrijfssoftware, heeft het Belgische HR-tech bedrijf Syntegro overgenomen. Syntegro is al zestien jaar een referentie op het gebied van workforce management software. Het biedt een oplossing voor tijdsregistratie en personeelsplanning.

Visma neemt Belgisch HR-tech bedrijf Syntegro over image

Visma vergroot met deze overname zijn positie in de Belgische markt van technologie voor workforce management, terwijl Syntegro zijn groeiambities naar de Nederlandse en Europese markt onderstreept.

Syntegro werd in 2007 opgericht door vier ingenieurs met een ondernemersdroom. Met samen zo’n 80 jaar ervaring ontwikkelden ze een flexibele SaaS-oplossing voor workforce management. Sinds ze vijf jaar geleden de steun kregen van een nieuwe aandeelhouder en er een nieuwe Managing Director werd aangetrokken, is Syntegro heel snel gegroeid. Zo steeg het aantal werknemers van tien naar vijftig en werd de omzet verzesvoudigd. Vandaag bedient Syntegro ongeveer 700 klanten met 20 tot 40.000 werknemers die elke dag gebruik maken van de technologie. Het gaat voornamelijk om grote bedrijven – 80% heeft minstens 250 medewerkers.

Volledig op maat configureerbaar
De snelle groei van Syntegro in de afgelopen vijf jaar heeft natuurlijk ook te maken met de evoluties in de markt. In alle segmenten is de populariteit van SaaS-oplossingen flink toegenomen. Wat Syntegro zo bijzonder maakt, is de flexibiliteit van de oplossing. De specialisten van Syntegro configureren het softwarepakket volledig op maat van de klant zonder te programmeren.

Op die manier evolueert de oplossing eenvoudig mee met elk bedrijf en met de wetgeving, waardoor de tool toekomstgericht is en klanten voor een langere periode gebeiteld zitten aldus de twee partners.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!